De nationale opera presenteert sprookjesopera 'Hänsel und Gretel'

De nationale opera presenteert sprookjesopera 'Hänsel und Gretel'

- Nieuwe productie in regie van Lotte de Beer

Chef-dirigent Marc Albrecht leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest

De Nationale Opera presenteert in de decembermaand een nieuwe productie van de populaire sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck (1854-1921). De première vindt plaats op donderdag 3 december 2015 om 20.00 uur. Daarna volgen tot eind december negen voorstellingen in Nationale Opera & Ballet. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Hänsel und Gretel is aantrekkelijk, toegankelijk en spannend. Het werk combineert een grote kleurenrijkdom met volksliedachtige, ongekunstelde melodieën. In de enscenering van de jonge regissur Lotte de Beer staat de kracht van de fantasie centraal. Ze bekijkt het sprookje met een hedendaagse blik en laat de sprookjeswereld in de productie ontstaan uit de verbeelding van kinderen op een vuilnisbelt. Bij De Nationale Opera regisseerde Lotte de Beer eerder Waiting for Miss Monroe en de kinderopera Ringetje. Ze werd onlangs tijdens de prestigieuze International Opera Awards bekroond met de titel beste nieuwkomer.

"Een meesterwerk", zo noemde componist Richard Strauss de sprookjesopera van Engelbert Humperdinck. Chef-dirigent Marc Albrecht: "Hänsel und Gretel is voor mij een van de allermooiste operacomposities. Op het eerste gezicht is het een stuk voor kinderen, maar het biedt juist aan volwassen luisteraars inzicht in hun eigen dromen, angsten en verlangens.” In de productie wordt gebruik gemaakt van videoprojecties en vernieuwende kostuums geïnspireerd op poppenspel.

Onder de solisten zijn Thomas Oliemans als vader Peter, Charlotte Margiono als moeder Gertrud, Kate Lindsey als Hänsel (DNO-debuut) en Lenneke Ruiten als Gretel in haar eerste grote rol bij De Nationale Opera. Met medewerking van het kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht.

Credits campagnebeeld: Petrovsky & Ramone