Verdwijnt lijn 12 uit de Paul Krugerlaan?

3 december 2015

Het CDA waarschuwt het stadsbestuur dat de verdere invoering van brede Randstad Rail voertuigen ervoor zorgt dat trams steeds meer uit binnenstedelijk gebied gaan verdwijnen. Reizigersvereniging Rover stuurde gisteren een brief naar het college met hetzelfde pleidooi. In 2016 zal het stadsbestuur, na al eerdere invoering van bredere trams op een deel van de Haagse lijnen, een besluit nemen voor het bestellen van nieuw tram-materieel op de resterende tramlijnen.

Raadslid Michel Rogier bij Lijn 12 in de Paul Krugerlaan Raadslid Michel Rogier bij Lijn 12 in de Paul Krugerlaan

Al eerder trok CDA-er Michel Rogier aan de bel: `'Mijn fractie ziet grote gevolgen bij de verdere invoering van bredere tramvoertuigen in onze stad. Voor de brede trams zijn ingrijpende veranderingen in de inrichting van de straat nodig: straten moeten op de schop, verkeerssituaties worden aangepast, parkeerplekken verdwijnen en trottoirs worden versmald om de straat geschikt te maken voor bredere trams.'' Rogier bevroeg het college al eerder omdat deze ingrijpende aanpassingen bij de Zoutmanstraat onmogelijk zijn. Lijn 17 zou daarom verdwijnen uit de straat.

Nu wordt ook duidelijk dat de Paul Krugerlaan niet geschikt kan worden gemaakt voor de bredere trams, waardoor tramlijn 12 waarschijnlijk uit de straat zal verdwijnen. `'Dit heeft grote gevolgen voor ondernemers en bewoners. De tramlijn loop al sinds 1911 door de Paul Krugerlaan en is een van de meest succesvolste tramlijnen in Den Haag. Wij roepen het stadsbestuur op om in 2016 te kiezen voor smallere voertuigen op deze lijn, zodat lijn 12 door de Paul Krugerlaan blijft rijden.'' Ook Rover pleit voor behoud van deze populaire tramlijn.