Solvac NV : SOLVAC lanceert een kapitaalverhoging van maximaal 451.929.248 EUR

NIET VOOR VERSPREIDING, PUBLICATIE OF VRIJGAVE, RECHTSTREEKS OF ONRECHTSTREEKS, AAN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIE, JAPAN OF EEN ANDER RECHTSGEBIED WAAR DE DISTRIBUTIE OF VERSPREIDING VERBODEN ZOUDEN ZIJN DOOR TOEPASSELIJKE WETGEVING.

Brussel, 3 december 2015 --- SOLVAC kondigt vandaag de lancering aan van een kapitaalverhoging in geld met voorkeurrechten ten belope van maximaal 451.929.248 EUR (de << Aanbieding >>). De Aanbieding heeft als doel SOLVAC de benodigde financiele middelen te verschaffen om haar in staat te stellen in te schrijven op de kapitaalverhoging die vandaag door SOLVAY wordt gelanceerd, voor een bedrag van 1,5 miljard EUR, ter gedeeltelijke financiering van de overname van Cytec. Op die manier behoudt SOLVAC haar deelneming van 30,20% in SOLVAY. De kapitaalverhoging werd op 2 december 2015 beslist door de Raad van Bestuur in het kader van het toegestane kapitaal.

*****

De voornaamste voorwaarden van de Aanbieding worden hieronder samengevat:

Ratio: 2 nieuwe aandelen voor 5 voorkeurrechten Uitgifteprijs: 74 EUR per nieuw aandeel Inschrijvingsperiode met rechten: van 4 december tot en met 15 december 2015 Verkoop van scrips: op 18 december 2015

Voorkeurrechten: elke aandeelhouder van de Vennootschap zal van een voorkeurrecht genieten per aandeel in zijn bezit bij sluiting van de markt van Euronext Brussels op 3 december 2015. De voorkeurrechten zullen op 3 december 2015 na sluiting van de markt van Euronext Brussels worden losgemaakt van de bestaande aandelen. Ze zullen op deze markt kunnen worden verhandeld van 4 december 2015 tot en met 15 december 2015 (12:00 CET) onder de code ISIN BE0970143468.

Alle aandeelhouders zullen van SOLVAC een (of meerdere) gepersonaliseerde inschrijvingsformulier(en) ontvangen die hen toestaan aan de Aanbieding deel te nemen. Er zullen tevens niet gepersonaliseerde formulieren beschikbaar zijn op de sites van SOLVAC (www.solvac.be), BNP Paribas Fortis (http://www.bnpparibasfortis.be\epargneretplacer,

www.bnpparibasfortis.be\sparenenbeleggen) en KBC Securities

(http://www.kbcsecurities.be.www.bolero.be\nl\SOLVAC, www.bolero.be\fr\SOLVAC).

Ratio: 5 voorkeurrechten geven recht in te schrijven op 2 nieuwe aandelen.

Uitgifteprijs: 74 EUR per nieuw aandeel.

Periode van inschrijving met voorkeurrechten: de houders van voorkeurrechten kunnen van 4 december 2015 tot en met 15 december 2015 16:00 CET inschrijven op de nieuwe aandelen, tegen de voorwaarden vastgesteld in de prospectus.

Veiling van scrips: de voorkeurrechten die niet werden uitgeoefend op 15 december 2015 om 16:00 CET zullen desgevallend automatisch worden verkocht in de vorm van scrips (ISIN BE0970144474) in het kader van een veilingprocedure die in principe op 18 december 2015 om 14:30 CET zal worden georganiseerd door Euronext Brussels. De netto-opbrengst van de verkoop van scrips, indien deze plaatsvindt, zal na afhouding van kosten, taksen, uitgaven en andere lasten van eender welke aard die worden gedragen door SOLVAC (de << Meeropbrengst >>) proportioneel worden verdeeld onder de houders van de voorkeurrechten die hun rechten niet zouden hebben uitgeoefend of verkocht tijdens de inschrijvingsperiode en deze zal hen in principe worden uitbetaald voor 31 december 2015. Indien de Meeropbrengst, gedeeld door het totaal aantal scrips, lager is dan 0,01 EUR, zal het niet worden betaald maar overgedragen aan SOLVAC.

Bekendmaking van de resultaten van de Aanbieding: het resultaat van de inschrijving op nieuwe aandelen voortvloeiend uit de uitoefening van voorkeurrechten zal worden gecommuniceerd uiterlijk tegen op 17 december 2015. Het resultaat van de inschrijving op nieuwe aandelen voortvloeiend uit de uitoefening van scrips en het eventuele bedrag dat toekomt aan de houders van niet-uitgeoefende voorkeurrechten zullen worden gecommuniceerd uiterlijk tegen op 21 december 2015.

Betaling en levering van nieuwe aandelen: de betaling voor de inschrijving op nieuwe aandelen volgend op de uitoefening van de voorkeurrechten en scrips moet uiterlijk plaatsvinden op respectievelijk 18 december 2015 en 22 december 2015.

Rechten verbonden aan de nieuwe aandelen: de nieuwe aandelen zullen gewone aandelen op naam zijn met dezelfde rechten als de bestaande aandelen. Zij zullen recht geven op alle dividenden of voorschotten op dividenden die betaalbaar worden gesteld na uitgifte ervan.

Beperkingen inzake het houderschap van SOLVAC aandelen: de aandelen kunnen vrij worden aangehouden door i) natuurlijke personen en ii) door rechtspersonen of daarmee gelijkgestelde personen die voorafgaandelijk werden goedgekeurd door de Raad van Bestuur van SOLVAC, onder de voorwaarden opgenomen in de statuten en gepubliceerd op de website van SOLVAC.

Notering van nieuwe aandelen: het verzoek om de nieuwe aandelen op te nemen in de gereglementeerde markt van Euronext Brussels onder de code ISIN BE0003545531 werd verricht. De opneming zal in principe gebeuren op 22 december 2015.

Prospectus: er werd een prospectus goedgekeurd door de Autoriteit voor Financiele Diensten en Markten op 2 december 2015. Onder voorbehoud van de in de prospectus voorziene beperkingen, is deze vanaf 3 december 2015 in het Frans en Nederlands beschikbaar op de website van SOLVAC (www.solvac.be) en op de site van BNP Paribas Fortis

(http://www.bnpparibasfortis.be\epargneretplacer, www.bnpparibasfortis.be\sparenenbeleggen) en KBC Securities (http://www.kbcsecurities.be.www.bolero.be\nl\SOLVAC, www.bolero.be\fr\SOLVAC). Een papieren versie van de prospectus kan vanaf 4 december 2015 tijdens de kantooruren worden bekomen in de maatschappelijke zetel van SOLVAC NV, Elyzeese Veldenstraat 43 te 1050 Brussel.

Risico's: een belegging in nieuwe aandelen houdt bepaalde risico's in. Het wordt de beleggers aanbevolen de prospectus aandachtig te lezen, in het bijzonder het onderdeel inzake risicofactoren opgenomen in hoofdstuk 1 van de prospectus, alvorens de beslissing te nemen in te gaan op de Aanbieding.

*****

BNP Paribas Fortis handelt in de hoedanigheid van Sole Global Coordinator en Joint Bookrunner en KBC Securities handelt in de hoedanigheid van Joint Bookrunner in het kader van dit Aanbod.

*****

Deze mededeling vormt geen aanbod tot verkoop, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van of inschrijving op effecten in de Verenigde Staten. De effecten waarnaar in deze mededeling wordt verwezen zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act of 1933, zoals gewijzigd, en kunnen niet worden aangeboden, uitgeoefend of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of toepasselijke vrijstelling van registratie. Het is niet de intentie van SOLVAC om eender welk aanbod te registreren in de Verenigde Staten of een openbaar aanbod van effecten te doen in de Verenigde Staten.

De uitgifte, uitoefening of verkoop van effecten in het kader van de aanbieding is onderworpen aan specifieke wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde landen. SOLVAC aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid indien deze beperkingen door eender wie zouden worden overtreden.

De informatie in dit document vormt geen en maakt geen deel uit van een aanbod tot verkoop of uitnodiging tot het doen van een aanbod, en er zal geen verkoop plaatsvinden van effecten waarnaar in dit document wordt verwezen in landen waar een dergelijk aanbod dergelijk aanbod, uitnodiging tot het doen van een aanbod of verkoop in strijd zouden zijn met de wet. De verspreiding van dit document kan beperkt zijn door de wet of reglementering die in sommige landen van toepassing is. Daarom moeten personen die dit document in hun bezit krijgen zich informeren over deze restricties en moeten zij zich aan deze restricties houden.

SOLVAC heeft niet de intentie om het openbaar aanbod van effecten toe te staan in Lidstaten van de Europese Economische Ruimte met uitzondering van Belgie en Frankrijk. Met betrekking tot elke Lidstaat van de Europese Economische Ruimte, buiten Belgie en Frankrijk, die de Prospectusrichtlijn omgezet heeft (elk een << Relevante Lidstaat >>), zal er geen actie worden ondernomen om een openbaar aanbod van effecten te doen die de publicatie van een prospectus in een Relevante Lidstaat vereist, en werd er geen enkele dergelijke actie ondernomen in een Relevante Lidstaat. Als gevolg daarvan kunnen de effecten in de Relevante Lidstaten enkel worden aangeboden aan (a) een rechtspersoon die een gekwalificeerde belegger is zoals gedefinieerd in Artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn; (b) aan minder dan 150 natuurlijke personen of rechtspersonen, die geen gekwalificeerde beleggers zijn, per Lidstaat of (c) in alle andere omstandigheden die niet de publicatie door SOLVAC vereist van een prospectus overeenkomstig Artikel 3 van de Prospectusrichtlijn. Voor de toepassing van deze paragraaf, betekent de uitdrukking << openbaar aanbod van effecten >> een in om het even welke vorm en met om het even welk middel gerichte mededeling waarin voldoende informatie over de voorwaarden van de aanbieding en de aangeboden effecten wordt verstrekt om een belegger in staat te stellen tot aankoop van of inschrijving op deze effecten te besluiten, zoals dit kan varieren in een Lidstaat naargelang van de manier waarop de Prospectusrichtlijn in deze Lidstaat in nationaal recht werd omgezet.

Deze mededeling is enkel gericht aan (i) personen die zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden of (ii) binnen het Verenigd Koninkrijk, personen met professionele ervaring in beleggingszaken die vallen onder Artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion), Order 2005, zoals gewijzigd (<< het Order >>), en << high net worth entities >>, en andere personen aan wie ze op andere wijze wettig kan worden verspreid, binnen de bepalingen van Artikel 49(2) van het Order (naar al deze personen samen wordt verwezen als << Relevante Personen >>). Elke belegging of elke beleggingsactiviteit waarnaar in deze mededeling wordt verwezen is slechts toegankelijk voor en zal slecht uitgevoerd worden met Relevante Personen. Elke persoon die geen Relevante Persoon is, kan niet handelen op basis van of zich verlaten op dit document of de inhoud ervan.