Solvay lanceert een kapitaalverhoging met voorkeurrechten van EUR 1,5 miljard in het kader van de beoogde overname van Cytec

Ratio: 1 nieuw aandeel voor 4 voorkeurrechten

Inschrijvingsprijs: EUR 70,83 per nieuw aandeel Inschrijvingsperiode: 4 december 2015 tot en met 15 december 2015

Brussel, 3 december 2015, 07:00 --- Solvay kondigt vandaag de lancering van een kapitaalsverhoging met voorkeurrechten aan van EUR 1,5 miljard om de financiering van de beoogde overname van het Amerikaanse Cytec te voltooien. De overname wordt naar verwachting op 9 december 2015 afgesloten. Solvay zal dan zijn aanbod van geavanceerde materialen met oplossingen in gewichtsvermindering voor de luchtvaart- en de autosector in belangrijke mate uitbreiden en zal zijn vakkennis in formuleringen verrijken met mijnbouwchemicalien. Met Cytec zal Solvay zijn transformatie aanzienlijk versnellen om een hogere groei, rendement en veerkracht te realiseren.

De kapitaalverhoging met voorkeurrechten stemt overeen met een aanbieding van 21 175 283 nieuwe aandelen tegen een inschrijvingsprijs van EUR 70,83 per nieuw aandeel, met voorkeurrechten voor bestaande aandeelhouders volgens een ratio van 1 nieuw aandeel voor 4 voorkeurrechten, waarbij elke aandeelhouder een voorkeurrecht per aangehouden bestaand aandeel krijgt toegewezen. Solvay's referentieaandeelhouder Solvac heeft zich verbonden om haar voorkeurrechten ten volle uit te oefenen en in te schrijven op het daaruit volgende aantal nieuwe aandelen, waardoor zij haar huidige belang van 30,20% in het kapitaal van Solvay zal handhaven.

De voornaamste bepalingen van de aanbieding kunnen als volgt worden samengevat:

Voorkeurrechten: Behoudens beperkingen onder toepasselijke effectenwetgeving, zullen alle aandeelhouders van Solvay vanaf de sluiting van de gereglementeerde markten van Euronext Brussels en Euronext Paris op 3 december 2015, een voorkeurrecht toegewezen krijgen voor elk aangehouden aandeel. Deze voorkeurrechten, vertegenwoordigd door coupon nr. 97 van de bestaande aandelen, zullen van deze aandelen worden losgekoppeld op 3 december 2015, na de sluiting van de gereglementeerde markten van Euronext Brussels en Euronext Paris.

Verhouding: 1 nieuw aandeel voor 4 voorkeurrechten (de "Ratio").

Uitgifteprijs: EUR 70,83 per nieuw aandeel.

Inschrijvingsperiode voor voorkeurrechten: Van 4 december 2015 tot en met 15 december 2015, 16u00 CET. Voorkeurrechten die niet zijn uitgeoefend op de laatste dag van de inschrijvingsperiode, kunnen niet langer uitgeoefend worden na deze datum.

Inschrijvingsperiode voor scrips: Alle voorkeurrechten die na afloop van de inschrijvingsperiode voor de voorkeurrechten nog niet zijn uitgeoefend, zullen worden omgezet in een gelijk aantal scrips. Behalve wanneer de overnemende banken redelijkerwijze aannemen dat het weinig waarschijnlijk is dat dit inschrijvers zal opleveren, zullen de scrips via een versnelde book-building procedure worden aangeboden en verkocht in het kader van een vrijgestelde private plaatsing. Naar verwachting zal deze plaatsing plaatsvinden op 16 of 17 december 2015 maar haar duur kan worden verlengd.

Enige netto-opbrengst van de verkoop van de scrips zal toekomen aan de houders van de voorkeurrechten die niet zijn uitgeoefend tijdens de Inschrijvingsperiode voor de voorkeurrechten, tenzij de netto-opbrengst van de verkoop van de scrips gedeeld door het aantal niet-uitgeoefende voorkeurrechten minder is dan EUR 0,01, in welk geval de netto-opbrengst zal worden overgemaakt aan Solvay. Kopers van scrips zullen verplicht zijn om in te schrijven op nieuwe aandelen overeenkomstig de door hen verworven scrips in overeenstemming met de Ratio.

Aankondiging van de resultaten: Naar verwachting zullen de resultaten van de aanbieding worden aangekondigd op of rond 17 december 2015.

Rangorde en dividenden: De nieuwe Aandelen die worden uitgegeven in het kader van de Aanbieding zullen dezelfde rechten en voordelen genieten, en zullen in alle opzichten van gelijke rang zijn, ook wat het recht op dividenden betreft, als de bestaande en uitstaande Aandelen van de Vennootschap, op het moment van hun uitgifte, en zullen recht hebben op uitkeringen waarvoor de relevante registratiedatum of vervaldatum valt op of na hun uitgiftedatum.

Afwikkeling: De betaling van de inschrijvingen met voorkeurrechten zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 21 december 2015. De betaling van de inschrijvingen op de aanbieding van scrips zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 21 december 2015. De levering van de nieuwe aandelen en de betaling, in voorkomend geval, van de netto-opbrengst van de verkoop van de scrips zal plaatsvinden op of rond 21 december 2015.

Bijkomende informatie, onder voorbehoud van toepasselijke wettelijke beperkingen, is beschikbaar op: http://www.solvay.com/nl/investors/cytec-acquisition-financing/index.html.

* * * * *

Deze schriftelijke mededeling vormt geen aanbod tot verkoop, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of inschrijving, van effecten in de Verenigde Staten. De effecten waarnaar in dit document wordt verwezen zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act of 1933, zoals gewijzigd, en kunnen niet worden aangeboden, uitgeoefend of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of toepasselijke vrijstelling van registratie. Er is geen intentie om eender welk deel van het aanbod te registreren in de Verenigde Staten of een publieke aanbieding van effecten te doen in de Verenigde Staten.

De uitgifte, uitoefening of verkoop van effecten in het kader van de aanbieding is onderworpen aan specifieke wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde jurisdicties. Solvay aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid indien deze beperkingen door eender wie worden overtreden.

De informatie vervat in dit document is geen en vormt geen deel van een aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop en er zal geen enkele verkoop van effecten plaatsvinden waarnaar dit document verwijst in de jurisdicties waarin een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop een inbreuk op de wet zou uitmaken. De verspreiding van het huidige document kan beperkt zijn door de wetgeving of reglementering toepasselijk in bepaalde landen. Bijgevolg zullen personen die in het bezit zijn gekomen van dit document zich moeten informeren over dergelijke beperkingen en deze moeten naleven.

Solvay overweegt niet om de aanbieding van effecten aan het publiek toe te staan in andere lidstaten van de Europese Economische Ruimte dan Belgie en Frankrijk. Wat betreft elke andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte dan Belgie en Frankrijk en die de Prospectus Richtlijn heeft omgezet (elk een "Relevante Lidstaat"), is het niet voorzien dat enige maatregelen om een aanbieding van effecten aan het publiek die de publicatie van een prospectus in een dergelijke Relevante Lidstaat noodzaken, zullen worden genomen, en geen enkele dergelijke maatregel is reeds genomen in een dergelijke Relevante Lidstaat. Bijgevolg is het voorzien dat de effecten enkel kunnen worden aangeboden in een Relevante Lidstaat (a) aan een rechtspersoon die een gekwalificeerde belegger is zoals gedefinieerd in artikel 2(1)(e) van de Prospectus Richtlijn; of (b) in eender welke andere omstandigheden die de publicatie van een prospectus door Solvay niet vereist overeenkomstig artikel 3 van de Prospectus Richtlijn. Voor de toepassing van deze paragraaf betekent de uitdrukking "aanbieding van effecten aan het publiek" een in om het even welke vorm en met om het even welk middel tot personen gerichte mededeling waarin voldoende informatie over de voorwaarden van de aanbieding en de aangeboden effecten wordt verstrekt om een belegger in staat te stellen tot uitoefening van of aankoop van of inschrijving op deze effecten te besluiten, en de uitdrukking "Prospectus Richtlijn" betekent de Richtlijn 2003/71/EG (en de wijzigingen hieraan, inclusief de Wijzigingsrichtlijn van 2010, in de mate waarin ze is omgezet in de Relevante Lidstaat), en inclusief elke relevante omzettingsmaatregel in de Relevante Lidstaat, en de uitdrukking "Wijzigingsrichtlijn van 2010" betekent de Richtlijn 2010/73/EU.

Deze mededeling is enkel gericht aan (i) personen buiten het Verenigd Koninkrijk of (ii) binnen het Verenigd Koninkrijk, personen die een professionele ervaring hebben inzake investeringen die vallen onder artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion), Order 2005, zoals gewijzigd (het "Order"), of die "high net worth entities" zijn, en andere personen waaraan zij wettelijk gericht kan zijn, onder het artikel 49(2) van het Order (deze personen worden samen de "Relevante Personen" genoemd). Elke belegging of elke investeringsactiviteit waarop deze mededeling betrekking heeft, zal enkel toegankelijk zijn voor, en zal enkel gerealiseerd worden met, Relevante Personen. Elke persoon die geen Relevante Persoon is, kan niet handelen op basis van of zich baseren op dit document of zijn inhoud.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

De internationale chemiegroep Solvay staat industrieen bij in het zoeken naar en invoeren van steeds meer verantwoorde en waarde-scheppende oplossingen. Solvay genereert 90% van zijn netto-omzet in activiteiten waar hij tot de wereldtopdrie behoort. De Groep levert aan veel markten, varierend van energie en milieu, tot auto en luchtvaart of elektriciteit en elektronica, met een doel: de prestaties van zijn klanten te verhogen en de levenskwaliteit van de samenleving te verbeteren. De Groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 26.000 werknemers in 52 landen en haalde een netto-omzet van EUR10,2 miljard in 2014. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op EURONEXT in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).