Henk van Os: Het Heilige Gezin als hoeksteen van de samenleving - er is een wachtlijst.

03dec2015

17.00

De Amsterdamse Academische Club bestaat 20 jaar.

Henk van Os: Het Heilige Gezin als hoeksteen van de samenleving - er is een wachtlijst.

Voor deze lezing is een wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst, mail dan naar aac@uva.nl.

03dec2015 17.00

Lezing

Ter gelegenheid van het vierde lustrum van de Amsterdamse Academische Club bieden wij onze leden en andere geInteresseerden een serie lustrumlezingen, op de eerste donderdag van de maand, waarin topwetenschappers van de UvA een na aan hun hart liggend thema zullen bespreken. Op 3 december is Henk van Os onze gast.

Heilige families

Verstedelijking zorgde in de 13 ^e eeuw voor een religieuze revolutie. De mensen trokken massaal van het platteland naar de snel groeiende steden waar voortdurend chaos dreigde. In een indrukwekkend beschavingsoffensief worden christelijke normen en waarden ontwikkeld als grondslag voor het stedelijk leven van de nieuwe burgers. Het gezin als hoeksteen van de samenleving werd van levensbelang. Geloof werd het nieuwe cement van de samenleving. De promotie van de Heilige Familie werd een centraal thema in de stedelijke cultuur.

Over de spreker

Prof. dr. Henk van Os is Universiteitshoogleraar Kunst en samenleving aan de UvA en oud-directeur van het Rijksmuseum. Daarvoor was hij hoogleraar kunst- en cultuurgeschiedenis en decaan van de Faculteit Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verkreeg nationale bekendheid door zijn presentatie van tv-programma`s over kunst: Museumschatten en Beeldenstorm. Verder is hij o.a. member of the International Board of Trustees van de Hermitage in St. Petersburg, president van de Keuringscommissies van de TEFAF en adviseur van Museumkasteel Huis Bergh te `s-Heerenberg.

Aanmelden lustrumlezing

Amsterdamse Academische Club

* Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam +31 (0)20 525 1570

Gepubliceerd door Amsterdamse Academische Club