Sproeidrogen van starterculturen melkzuurbacterien

03dec2015

12.00

Sproeidrogen van starterculturen melkzuurbacterien

Biologie

03dec2015 12.00

Promotie

Lactococcus lactis is een van de belangrijkste melkzuurbacterien en wordt toegepast in de productie van kaas, boter en karnemelk. Industriele fermentatieprocessen worden meestal in gang gezet door het toevoegen van zogenoemde starterculturen die een hoge concentratie van een of meerdere melkzuurbacterien bevatten. Om starterculturen te conserveren voordat ze worden gebruikt in fermentatieprocessen, worden ze gedroogd of bevroren, veelal via vriezen en vriesdrogen. Annereinou Dijkstra richt zich in haar onderzoek op sproeidrogen met L. lactis, een alternatieve conserveringsmethode die qua kosten, energieverbruik en productiesnelheid veel efficienter is.

Mw. A.R. Dijkstra: Spray Drying of Starter Cultures. Diverse Solutions within Lactococcus lactis to Improve Robustness. Promotor is prof. dr. J. Hugenholtz. Copromotor is dr. ir. P.A. Bron (NIZO food research).

Deelname

Toegang vrij

Locatie

* Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231 | 1012 EZ Amsterdam +31 (0)20 525 2362

Ga naar detailpagina

* Download de samenvatting (PDF)

Zie het origineel.

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting