Vluchtelingen blijven etmaal langer in Dorper Esch

PERSBERICHT

Denekamp, 3 december 2015

Vluchtelingen blijven etmaal langer in Dorper Esch

Sinds donderdag 26 november verblijven 200 vluchtelingen in sporthal De Dorper Esch in Denekamp. Aanvankelijk zouden zij op donderdag 3 december vertrekken, maar op dringend verzoek van het COA blijven zij nu een etmaal langer in Denekamp. Op vrijdagochtend 4 december zal de groep vertrekken naar een tot nu toe nog onbekende opvanglocatie.

De huidige migratiestroom naar Europa is dermate hoog dat het COA niet voldoende capaciteit heeft om iedere vluchteling die Nederland binnenkomt een opvangplaats te bieden. Voor de nacht van donderdag op vrijdag komen zij maar liefst 650 plekken tekort. Daarom hebben zij een beroep gedaan op de gemeente Dinkelland en gevraagd of ‘onze’ vluchtelingen een nacht langer konden blijven.

“Als gemeente wilden wij hierin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, aldus burgemeester Roel Cazemier. “Wij hebben deze verlenging uiteraard overlegd met de sporthalgebruikers, omdat beloofd was dat de hal donderdagavond weer gebruikt kon worden door de volleybalvereniging. Mede dankzij de spontane instemming van Devoko kunnen wij de vluchtelingen nog één nacht langer bed, bad en brood bieden. Daar zijn wij hen dankbaar voor.”

De vluchtelingen zullen nu vrijdag aan het einde van de ochtend vertrekken. De locatie waar zij de komende dagen zullen worden opgevangen is op dit moment nog niet bekend. Direct na vertrek zal begonnen worden met de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de sporthal. Er zal in de nacht van vrijdag op zaterdag worden doorgewerkt, zodat de sporthal vanaf zaterdagochtend weer in gebruik genomen kan worden.