Faculteit Ingenieurswetenschappen zet inspirerende leerkrachten in de bloemetjes - KU Leuven

3 DEC. 2015. De 11 beste studenten uit het eerste bachelorjaar ingenieurswetenschappen mochten een leerkracht voordragen die hen in het middelbaar had geinspireerd.

De studenten en hun favoriete leerkracht worden op 3 december uitgenodigd aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen in Heverlee voor de uitreiking van de Best Student en Inspiring Teacher Awards. De faculteit wil daarmee de studenten aanmoedigen en belonen voor hun inzet en ook de leerkrachten bedanken voor hun begeestering en mentorschap. Een lijst van alle studenten en leerkracht vindt u terug op https://eng.kuleuven.be/algemeen/nieuws/best-student-inspiring-teacher-awards.

De award-uitreiking maakt deel uit van de Sint-Barbaraviering, patroonheilige van de ingenieurs. Tijdens de viering reikt de faculteit ook een ereprofessoraat uit aan Wim Sweldens voor zijn bijdragen aan het onderzoek en de ontwikkeling van compressie-algoritmen. Zijn algoritmen werden een onderdeel van de JPEG 2000 standaard waarmee vandaag over de hele wereld afbeeldingen gecomprimeerd worden. Wim Sweldens deed ook belangrijk onderzoek naar draadloze mobiele technologie en richtte Kiswe Mobile op, een bedrijf dat zich specialiseert in mobiele multimediatoepassingen.

U bent van harte welkom op de uitreiking van de Best Student en Inspiring Teacher Awards en het ereprofessoraat. Het programma van de avond vindt u op http://eng.kuleuven.be/evenementen/sint-barbara

Praktisch:

3 december, 16u

Aula van de Tweede Hoofdwet

Thermotechnisch Instituut

Kasteelpark Arenberg 41, Heverlee