Catawiki snelst groeiende bedrijf van Europa

donderdag 3 december 2015 10:25 Economie

Dit is een origineel bericht van Catawiki.nl

Nederlandse website wint Deloitte Fast 500 (EMEA) met groei van 45.080%

Tijdens een award avond in Londen is het Nederlandse online veilinghuis Catawiki gisteravond uitgeroepen tot het snelst groeiende internetbedrijf van Europa. Catawiki zag zijn omzet de afgelopen vier jaar met liefst 45.080 procent groeien. Het bedrijf uit Assen is daarmee de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast500, een verkiezing tussen de 500 snelstgroeiende techbedrijven van Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). De prijs wordt als sinds 1997 uitgereikt en het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs wint. In 2006 eindigde navigatieontwikkelaar Tomtom met een groei van 29.519 procent op de derde plek.

Begonnen op zolderkamertje

Catawiki werd in 2008 op een zolderkamertje gestart door Rene Schoenmakers en Marco Jansen. Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Maandelijks bezoeken 12 miljoen bezoekers uit de hele wereld de site, waar wekelijks meer dan 25.000 verschillende kavels met bijzondere objecten. Het aanbod varieert van zeldzame strips tot dure wijn, van kunst tot oldtimers en van antieke sieraden tot postzegels. Het hoofdkantoor is gevestigd in Assen, maar inmiddels heeft het bedrijf ook een groot kantoor in Amsterdam. De site is beschikbaar in diverse talen, waaronder twee varianten van het Chinees.

Rene Schoenmakers, oprichter en mede-eigenaar van Catawiki, zegt: "We zijn een dynamische en open organisatie met een echte 'hands-on' en 'start-up' mentaliteit. We hebben ons hoge groeipercentage vooral te danken aan onze 300 talentvolle mensen. Het aannemen van de juiste mensen maakt volgens ons echt het verschil. Zo willen wij in de komende maanden 100 topdevelopperes vanuit de hele wereld aannemen voor onze kantoren in Amsterdam en Assen, zodat we onze website en apps nog verder kunnen ontwikkelen. Maar ook in landen als Duitsland, Frankrijk, Belgie, Spanje en Italie zijn we nog op zoek naar goede mensen''.

Daan Witteveen, corporate finance partner en Deloitte TMT leader. ''Nederland kent intussen een behoorlijk goed start-up klimaat, onze cultuur is open en we zijn gewend internationaal samen te werken. Het Nederlandse Catawiki is hier een ontzettend mooi voorbeeld van en hun eerste plek laat zien dat Nederland een dominante speler is in de technologiebranche. Het is een zeer verdiende erkenning voor hun succes".

Investeerders

De enorme groei van Catawiki is ook bij grote investeerders niet onopgemerkt gebleven. Zo haalde het bedrijf in juli 2015 een bedrag binnen van 75 miljoen euro. De Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital had daarin de leiding. Dit was een van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf.

*

*

*

*