FNV behaalt schadevergoeding voor werknemers bouwbedrijf

**Het komt helaas regelmatig voor dat een werkgever een faillissement uitsluitend gebruikt om van werknemers met langdurige dienstverbanden af te komen. Dit overkwam 5 leden van FNV, die wel 25 tot 42 jaar in dienst waren van een Brabants bouwbedrijf.

Doordat zij door de curator werden ontslagen na faillissement, kregen zij geen ontslagvergoeding. Het is moeilijk om dan alsnog een schadevergoeding krijgen. De faillissementsboedel is vaak leeg en voor aansprakelijkheid van bestuurders in prive is persoonlijke ernstige verwijtbaarheid nodig. In dit specifieke geval had de werkgever echter een groot belang om het faillissement (na ontslag van de werknemers) alsnog ongedaan te maken. De reden hiervoor is dat er een stuk grond met aanzienlijke waarde in de vennootschap zat.

Schadevergoeding van EUR 50.000*,-

Om het faillissement op te heffen en de grond terug te krijgen bood de werkgever een schuldeisersakkoord aan. Daarbij hebben de advocaten van FNV een schadevergoeding voor de werknemer uit onderhandeld van in totaal EUR 50.000. Dit bedrag is inmiddels uitbetaald aan de leden.