Onderzoeksrapport zeer grote brand Houten vertraagd

De Inspectie Veiligheid en Justitie heeft medegedeeld dat de totstandkoming van het onderzoeksrapport naar de zeer grote brand in Houten op 25 juli 2015 vertraagd is. Naar verwachting wordt het rapport eind januari / begin februari 2016 aangeboden aan de voorzitter van het bestuur van Veiligheidsregio Utrecht.

Vertraging

In het plan van aanpak van de Inspectie stond de eerste week van december 2015 genoemd als oplevermoment. De Inspectie geeft aan dat dit niet haalbaar is, omdat het onderzoek op een aantal punten meer tijd heeft gekost dan vooraf was voorzien. De Inspectie heeft Veiligheidsregio Utrecht om begrip gevraagd voor de aanpassing van het tijdspad.

Onderzoek

Op verzoek van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) doet de Inspectie Veiligheid en Justitie onderzoek naar de afwikkeling van een brandmelding op de Herenweg in Houten ten tijde van een zware zomerstorm. Deze combinatie van factoren deed zich op 25 juli 2015 voor in Houten. Doel van het onderzoek is lessen te formuleren voor de Veiligheidsregio naar aanleiding van het brandweeroptreden. Aan de hand van concrete aanbevelingen wil de Inspectie een bijdrage leveren aan een betere voorbereiding van de VRU op de bestrijding van incidenten, vooral als die plaatsvinden ten tijde van grote drukte. Voor meer informatie en het plan van aanpak verwijzen wij u naar de website van de Inspectie Veiligheid en Justitie.