TTC Zuid-Holland krijgt officiële KNHS erkenning

PERSBERICHT KNHS Zuid-Holland

TTC Zuid-Holland krijgt officiële KNHS erkenning

Ermelo, 3 december 2015 - Vandaag heeft de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) de officiële KNHS Talenten Training Centrum status toegewezen aan het TTC Zuid-Holland. Daarmee is het TTC Zuid-Holland naast Academy Bartels, Dressuurstal van Baalen en Lips Stables (eventing), het vierde Talenten Trainings Centrum in Nederland. Het TTC Zuid-Holland kreeg de officiële TTC-status voor de disciplines dressuur en springen.

"Om talentvolle paardensporters zoals beloften, nationale talenten en internationale talenten zo goed mogelijk te begeleiden en door te laten stromen naar de (inter)nationale top zijn goede trainingscentra nodig. Binnen het Rabo Talentenplan gebeurt dat, waar het de beloften betreft, onder andere op de KNHS Talenten Trainings Centra (TTC)," zegt Maarten van der Heijden, directeur topsport en internationale zaken bij de KNHS. "Het TTC Zuid-Holland is inmiddels enige tijd bezig, de doelstelling is om nationale beloften steeds meer te laten doorstromen naar de nationale kaders."

"Het TTC Zuid-Holland is een initiatief van Barbara Koot en de Rotterdamsche Manège die in 2012 samen met de KNHS Zuid-Holland uit 230 Zuid-Hollandse dressuurtalenten het eerste TTC talententeam dressuur selecteerde. Dat bleek een schot in de roos. Binnen onze provincie, waar veel paardensporters actief zijn is er een enorm potentieel en met de juiste begeleiding kunnen we deze talenten begeleiden en laten doorstromen naar het Rabotalentenplan en op Nederlandse en Europese Kampioenschappen voor de jeugd laten deelnemen en presteren," aldus Jan de Vries, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland.

"Wij vinden het geweldig dat ons TTC Zuid-Holland zich nu mag scharen bij deze prestigieuze collega's in Brabant en Gelderland," zegt Arjen Smallegange, voorzitter van de Rotterdamsche Manège. "Wij zien dat als een enorme waardering voor de inspanningen die Barbara Koot en Edwin Hoogenraat en het hele team tot nu toe hebben geleverd en als aanmoediging om ook in de toekomst veel toptalenten te blijven leveren."

"Voor het CHIO Rotterdam is talentontwikkeling van groot belang," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "We hopen dat de talenten doorstromen naar het CHIO Rotterdam o.a. via de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur en springen. Met het TTC Zuid-Holland leggen we de basis om kampioenen uit de regio in de topsport op het CHIO Rotterdam te kunnen zien schitteren."

Op een TTC is een gediplomeerd instructeur met HI-4 licentie. De technisch eindverantwoordelijke maakt actief deel uit van het KNHS Trainersplatform en heeft een afgeronde coachopleiding (niveau 5). Met dressuurtrainers Barbara Koot en Bob ten Wolde en springtrainers Edwin Hoogenraat en Richard Kapteyn voldoet het TTC Zuid-Holland ruimschoots aan deze kwalificatienorm.Bij de begeleiding van geselecteerde talenten komen naast de rijvaardigheid ook andere aspecten aan bod, zoals omgaan met wedstrijdspanning, trainingsopbouw, stalmanagement, hulpmiddelen, transport en dergelijke.

Over het TTC Zuid-Holland en de Rotterdamsche Manège:

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 178-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke terrein, waar o.a. jaarlijks het CHIO Rotterdam plaats vindt, gereden worden. De 5* wedstrijd piste en de Grandstand, een hippische accommodatie met luxe stallen geven het terrein internationale topsport allure. Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège het Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland. Zowel paard- als ponycombinaties uit Zuid-Holland kunnen deelnemen aan het programma. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden in hun (top)sportcarriere.Het TTC programma op de Rotterdamsche Manège wordt ondersteund door de KNHS.