DE CIRCULARS 2016: TARKETT VERKOZEN TOT FINALIST VOOR DE CIRCULAR ECONOMY MULTINATIONAL AWARD

DE CIRCULARS 2016: TARKETT VERKOZEN TOT FINALIST

VOOR DE CIRCULAR ECONOMY MULTINATIONAL AWARD

Parijs, 3 december 2015

Tarkett, een wereldleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, heeft bekendgemaakt dat de Tarkett Group verkozen is tot een van de finalisten voor de Circular Economy Multinational Award. Deze prijs maakt onderdeel uit van het programma Circulars Awards 2016^1, dat door de Young Global Leaders van het World Economic Forum in samenwerking met Accenture wordt georganiseerd. Het is een erkenning voor personen en organisaties uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld die een waardevolle bijdrage leveren aan het stimuleren van de principes van de circulaire economie.

Tarkett zet zich in voor de overgang naar een circulaire economie, geinspireerd door het Cradle to Cradle^(R) gedachtengoed. Met deze visie als richtlijn werkt Tarkett al sinds 2011 met een veelomvattende circulaire economie-strategie op basis van een 'circulair model met gesloten kringloop'. Dit wordt ingegeven door een uitgebreide eco-innovatiestrategie die een positieve bijdrage levert aan zowel de gezondheid en het welzijn van mensen als aan de planeet, gedurende elke stap in de levenscyclus van een product (ontwerp, productie, gebruik en hergebruik).

"Dat we tot een van de finalisten verkozen zijn, is een erkenning voor alle medewerkers en business partners van Tarkett die gezamenlijk hun energie hebben gestoken in het streven naar een doelgericht bedrijfsmodel op basis van een circulaire economie. Een model dat goed is voor People, Planet en Profit," zegt Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett. "We zien dat het leidt tot meer innovatie en een versterking van onze concurrentiekracht; het is inspirerend te zien dat strijden voor de goede zaak ook goed is voor de business."

Tarkett loopt met zijn circulaire visie voorop bij het tot stand brengen van nieuwe normen in de industrie gebaseerd op gezonde materialen die een basis vormen voor een gesloten kringloopsysteem, geinspireerd door het Cradle to Cradle^(R) gedachtengoed. In dit opzicht is Tarkett een pionier in het ontwikkelen van een gezond alternatief voor de ftalaathoudende weekmakers in vinyl vloerbedekking, waarmee het een verantwoordelijk gebruik van pvc ondersteunt. Toonaangevend in de branche, gebruikt Tarkett nu al ftalaatvrije weekmakers in alle productielocaties voor vinyl in Amerika en Europa, en heeft het zich tot doel gesteld deze nieuwe technologie voor 2020 in al zijn wereldwijde productielocaties in te voeren.

Tarkett heeft bovendien een uitgebreid scala aan vloerbedekkingen ontwikkeld die bijdragen aan een verbetering van de binnenlucht (inclusief lage VOC^2-uitstoot, anti-allergenen en een technologie die fijnstof in de lucht bestrijdt), ontwerpt zijn producten op basis van een hoog aandeel aan gerecycled materiaal, en implementeert recyclingprogramma's, gesloten waterkringlopen en initiatieven voor hernieuwbare energie.

Tarkett is verkozen tot finalist in deze categorie samen met top-multinationals als Caterpillar, Philips, HP, Unilever en Veolia. De uiteindelijke winnaars van de Circulars worden bekendgemaakt tijdens het World Economic Forum's Annual Meeting in Davos in januari 2016.

Over Tarkett

Tarkett is een wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren. Met een breed scala van producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen, bedient de Tarkett Group klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Met 12.000 medewerkers en 34 productielocaties, verkoopt Tarkett elke dag 1,3 miljoen vierkante meter aan vloeroppervlak voor ziekenhuizen, scholen, woningen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. De Groep is toegewijd aan duurzame ontwikkeling; ze heeft een eco-innovatiestrategie geimplementeerd en bevordert de circulaire economie. Tarkett realiseerde een netto-omzet van 2,4 miljard euro in 2014, die evenwichtig verdeeld is tussen Europa, Noord-Amerika en de landen van de GOS, APAC & LATAM. Tarkett is genoteerd op Euronext Parijs (compartiment A, ticker TKTT, ISIN: FR0004188670). www.tarkett.com