Nieuwe website voor Rotterdamse beelden

persbericht

www.bkor.nl - ontwerp: 75B, uitvoering: PMS72

Nieuwe website voor Rotterdamse beelden

Met trots presenteert BKOR de nieuwe website www.bkor.nl, een database met een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam.

De website biedt een overzicht van beelden, sculpturen en monumenten. Door middel van vele foto’s, aanvullende informatie zoals artikelen, video’s en publicaties, wordt informatie gegeven over de verschillende kunstwerken uit de enorme collectie die Rotterdam rijk is. De locaties van de beelden zijn terug te vinden op de plattegrond en gekoppeld aan Google Maps. Naast informatie over het kunstwerk is er ook een korte biografie van de kunstenaar te lezen. Via een submenu zijn kunstwerken te sorteren op titel, jaar, gebied of soort beeld. Ook kan er gesorteerd worden op categorie, zodat er een overzicht ontstaat van werken met thema’s als literatuur, dieren, kleur, water of licht.

De ontwerper van de website, Pieter Vos van 75B wilde bezoekers van de nieuwe website een manier geven om virtueel door Rotterdam te wandelen: “Op je route door de stad kom je verschillende kunstwerken tegen, en de site moest een plek worden waar je alle bijbehorende en relevante informatie makkelijk uit kon vouwen.” Ook zegt hij: “We wilden door het zorgvuldige ontwerp en door het gebruik van grote foto’s de kwaliteit van de collectie laten zien: de beelden zijn van grote waarde voor de stad.”

BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte, programma van CBK Rotterdam) beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, gemeenten, bedrijven en instellingen. BKOR zorgt voor het beheer en onderhoud van ruim 250 kunstwerken van de Rotterdamse Beeldencollectie en archiveert informatie over beelden in samenwerking met Sculpture International Rotterdam. BKOR organiseert regelmatig activiteiten om beeldende kunst en openbare ruimte onder de aandacht van een breed publiek te brengen, dit doet BKOR vaak samen met Sculpture International Rotterdam (SIR), ook een programma van CBK Rotterdam. In de database van de nieuwe website is ook de internationale beeldencollectie van SIR opgenomen.

Vanavond om 22 uur in WORM: Rotterdam Late Night #28

Siebe Thissen (hoofd BKOR) is vanavond te gast bij Rotterdam Late Night, de maandelijkse talkshow over cultuur en politiek. Thissen zal daar vertellen over beleid rond kunst in de openbare ruimte in Rotterdam en over de nieuwe website van BKOR. De presentatie van Rotterdam Late Night is in handen van Ernest van der Kwast. Ook zijn vanavond beeldend kunstenaars Ron van der Ende en Co Westerik te gast. Er is muziek van J.C. Thomaz & The Missing Slippers en Wilma Sütö (curator Stedelijk Museum Schiedam) geeft een mini-college over het werk van Nicky Assmann, wiens werk nu te zien is bij TENT. Tickets zijn beschikbaar via de website van WORM. lees meer

BKOR is een programma van CBK Rotterdam

Eendrachtsstraat 10 3012 XL Rotterdam

Openingstijden: (op afspraak) ma-vr, 9-17 uur

+3110 4360288

www.bkor.nl