Tijdelijke fietsbrug feestelijk geopend

Tijdelijke fietsbrug feestelijk geopend

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 december 2015- Laatste update: 03 december 2015 16:40 uur

1 december 2015 is op feestelijke wijze de tijdelijke fietsbrug over het Julianakanaal in gebruik genomen. Een trotse delegatie van omwonenden, gemeente, aannemer BESIX/Rebel en Rijkswaterstaat fietste als eerste over de brug. Daarmee is een eerste mijlpaal bereikt in aanloop naar een nieuwe keersluis Limmel en verkeersbrug.

Opening tijdelijke fietsbrug 1280x640

Fietsers veilig het kanaal over

De tijdelijke fietsbrug is bedoeld om het fiets- en autoverkeer over het Julianakanaal te scheiden. Met deze maatregel willen aannemer BESIX/Rebel en Rijkswaterstaat de verkeersveiligheid tijdens de bouwwerkzaamheden verbeteren. De tijdelijke fietsbrug blijft in gebruik tot de nieuwe sluis en verkeersbrug in 2017 in gebruik worden genomen.

Tevreden gebruikers

Voor projectdirecteur Jeroen in 't Veld van Keersluis Company BV is een tevreden omgeving tijdens de werkzaamheden een belangrijk aandachtspunt: `We zijn nu een jaar verder na het tekenen van het contract. In augustus ging de eerste schop in de grond, en nu met de opening van de fietsbrug hebben we een eerste mijlpaal bereikt. Iets waar we erg trots op zijn. Voortaan kunnen fietsers veilig het kanaal oversteken. Want voorop staat dat omwonenden en gebruikers tevreden zijn, en dat de komende 30 jaar blijven. Want tot 2048 is het onze taak dat de sluis goed blijft functioneren.'