Bernice Notenboom op Green Leadership Summit: "Boodschap over klimaat blijven herhalen, herhalen, herhalen"

03 december 2015

Op Buitenplaats Amerongen vond gisteren het Green Leadership Summit plaats. Meer dan 50 leiders uit de bouw- en vastgoedsector lieten zich inspireren door ervaringen van andere beroepsgroepen om op die manier antwoord te geven op de uitdagingen in de vastgoedbranche. Volgens een van de sprekers, Ruud Sondag (voormalig topman van Van Gansewinkel) ligt de sleutel bij "bedrijven die een nieuwe wereld in een oude wereld openen".

Boogaard en Sondag

Niet alleen Ruud Sondag was gisteren spreker tijdens het Summit, ook topman van Interface Rob Boogaard schetste vanuit zijn branche de uitdagingen die zijn organisatie momenteel aangaat. Maarten de Jong, verbonden aan de Nyenrode, was eveneens spreker op het Summit.

Notenboom

Klimaatjournaliste Bernice Notenboom, speciaal overgekomen uit Parijs waar zij op de Klimaattop aanwezig was, vertelde bevlogen over haar poolreizen. Zij ondervindt tijdens haar expedities aan den lijve welke enorme impact de klimaatsverandering heeft op de aarde. Ze deed een sombere mededeling: "We hebben er een nieuwe oceaan bij: de arctische oceaan." Haar missie is om het verhaal over het klimaat te "herhalen, herhalen en herhalen". Opvallend gegeven deelde zij: "De 17 grootste schepen op aarde zorgen voor net zo veel schadelijke uitstoot als alle auto's op de wereld bij elkaar."