StuDocu krijgt een investering van EURO 1,35 M van Peak en Point Nine


AMSTERDAM, 20151203 -- StuDocu ontvangt een kapitaalinjectie van EURO 1,35 mln van het Nederlandse investeringsfonds Peak Capital en haar Duitse collega Point Nine Capital. Met dit kapitaal wordt de wereldwijde uitrol van StuDocu gerealiseerd. Beide investeerders gaan StuDocu actief ondersteunen op het gebied van marketing, finance en HR.

De Amsterdamse EdTech startup StuDocu, in de Nederlandse markt bekend als StudeerSnel, maakt het mogelijk voor studenten om samenvattingen, oude tentamens en college-aantekeningen te delen. Inmiddels hebben ruim 400 van de 650.000 Nederlandse studenten een account bij StudeerSnel.

StuDocu is gestart door 4 Delftse studenten. Zij merkten tijdens hun studie dat er veel studiemateriaal werd gedeeld door studenten via mail, het kopieerhok en alle andere manieren die je kunt bedenken. Deze manieren waren niet efficiënt, niet voor iedereen toegankelijk en veel van het materiaal was het volgende collegejaar verloren. Door het delen te centraliseren, hebben alle studenten nu blijvend toegang tot het materiaal en kunnen zij elkaars werk beoordelen.

‘Afgelopen jaar heeft StuDocu laten zien een sterke groei te kunnen realiseren op 2 andere continenten met inmiddels 100.000 internationale gebruikers als resultaat. Peak Capital investeert nu samen met Point Nine om dit wereldwijd op te schalen”, aldus Johan van Mil, oprichter en managing partner van Peak Capital.

“Peak Capital is door haar ervaring in het succesvol uitbouwen van bedrijven zoals Catawiki, een ideale partner om ons succes in Nederland wereldwijd te kapitaliseren” volgens Marnix Broer van StuDocu. "We hebben 250.000 documenten en 2 miljoen universitaire tentamenvragen online staan. We moeten steeds slimmere manieren verzinnen om de juiste info aan de gebruiker te tonen. Door de kennis en de contacten van Peak en Point Nine, kunnen we hier grote slagen in maken. En het geld helpt natuurlijk ook om de komende maanden het technische team te versterken." vertelt Jacques Huppes.