Grootste bierkenners van Oost-Nederland komen uit... Gelderland!


vrijdag 4 december 2015 | 09:38 Laatst bijgewerkt: 4-12-2015 | 09:38

Has van Goethem en Ivo Thijssen uit Nijmegen hebben donderdagavond de Bier Battle gewonnen. Zij mogen zich daarom de grootste bierkenners van Oost-Nederland noemen. In de zinderende finale werd het Overijsselse team met Roy Spekhorst en Arjan Assink uit Deurningen en Hengevelde verslagen door
de Gelderlanders. De finale moest worden beslist met een inschattingsvraag, omdat de stand na de reguliere vragen volledig in evenwicht was.

De Bier Battle werd georganiseerd door RTV Oost en Omroep Gelderland ter ere van het 400-jarig bestaan van bierbrouwer Grolsch. Daar werden ook de halve en de hele finale gehouden. De deelnemers werden getest op kennis van bier, maar ook op vaardigheden zoals proeven en ruiken en het tappen en
uitserveren van een mooi pilsje. De driekoppige jury bestond uit meesterbrouwer Wim Vermeulen van Grolsch, Eric de Kock, organisator en jurylid van de Bartender Competition en bierliefhebber Hendrik Jan Lovink, muzikant en organisator van de Zwarte Cross.

Aan de Bier Battle deden in totaal 15 teams mee, 8 uit Overijssel en 7 uit Gelderland. Na de voorronde plaatsten zich 4 teams voor de halve finale en de beste 2 uiteindelijk voor de finale.

De halve finale en finale zie je op 26 en 27 december bij RTV Oost en Omroep Gelderland. Alle informatie over de Bier Battle lees je op www.rtvoost.nl/bierbattle en www.gld.nl/bierbattle.

Meer lezen over:

* Bier Battle

Winnaars Has van Goethem en Ivo Thijssen
Winnaars Has van Goethem en Ivo Thijssen Foto: RTV Oost/Rogier van den Berg
verberg media