Onderzoeken bestemmingsplan turborotonde Odiliapeel - Nieuws - Gemee..


Geplaatst op vrijdag 4 december 2015

Provincie Noord-Brabant start met de voorbereidingen van de aanleg van een nieuwe turborotonde Oude Dijk - Nieuwe Dijk aan de N264 in Odiliapeel. Hiervoor worden vanaf medio december een aantal korte onderzoeken uitgevoerd om informatie te verzamelen over de bodemsituatie, de staat van de
bestaande weg en flora en fauna. Om het verkeer om de onderzoekers heen te geleiden, zet de provincie verkeersregelaars en tijdelijke verkeersmaatregelen in. Het verkeer kan hier dus enige hinder van ondervinden. De onderzoeken worden nog in december afgerond.

Voor de bouw van de nieuwe turborotonde is een bestemmingsplanprocedure nodig en de gegevens uit de onderzoeken zijn noodzakelijk voor deze procedure. In januari worden de onderzoeksresultaten van december verwerkt in een voorontwerp bestemmingsplan. In februari 2016 volgt een
inloopbijeenkomst voor belangstellenden. De datum en de locatie worden later bekend gemaakt. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt onder andere een toelichting gegeven op de projectplanning en de procedures rondom het bestemmingsplan. Naar verwachting start de aanleg van de rotonde in 2017.

Meer informatie

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze onderzoeken? Neem dan contact op met Wendy van Bussel van Provincie Noord-Brabant (06-27745040) of Stijn van Rijen van het Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV (06-50213447).