Collectieve zorgverzekering voor minima


vrijdag 4 december 2015

Ook in 2016 biedt de gemeente Borger-Odoorn een collectieve zorgverzekering voor minima aan.

Logo gemeente Borger-Odoorn Klik om te vergroten

Elke inwoner met een laag inkomen (maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm) en een gering vermogen kan er gebruik van maken. Deze collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea bestaat uit de basisverzekering (Basis Zeker), een aanvullende verzekering (Optimaal aanvullend 3) en een
tandartsverzekering (Optimaal aanvullend Tand 2). Als u een volledig kunstgebit hebt, hoeft u de tandartsverzekering niet af te nemen.

Voordelen

De collectieve zorgverzekering voor minima heeft een aantal voordelen:

* U ontvangt korting op de premie. De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering waardoor de premie per persoon EUR 13,28 lager wordt.
* U profiteert van uitgebreide vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen Wmo. Dit zijn kosten die niet vergoed worden via de gemeentelijke bijzondere bijstand.
* Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
* Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Veranderingen

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen apart `gemeentepakket' met vergoedingen voor specifieke zorgkosten. Deze dekking is nu opgenomen in de aanvullende verzekeringen. Ook veranderen de verzekeringen van naam: de Sterren-lijn wordt per 2016 de Optimaal-lijn.

Overstappen

Op www.gezondverzekerd.nl kunt u bekijken of de collectieve zorgverzekering van de gemeente Borger-Odoorn voor u een goede keuze is. Via deze website kunt u ook overstappen, tot 10 december. Bent u al verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan kunt u het hele jaar overstappen. Hebt u geen computer of
wilt u hulp bij het overstappen? Neem dan contact op met het sociaal team uit uw buurt via 0800 2009.

Nieuwsberichten