Verslag Para Ranglijsttoernooi Weert 2015


Op zondag 29 november was de 29e editie van dit mooie toernooi. In de mooie sporthal `Aan de Bron' in Weert stonden 25 tafels opgesteld.

Na de vertrouwde ontvangst met koffie of thee en Limburgse vlaai startten om 9.30 uur de wedstrijden. Net voor 17.00 uur was de afsluitende prijsuitreiking met een sympathiek woord van de Weertse wethouder van sport Geert Gabriels, die aangaf dat hij tafeltennis een mooie sport vindt.

Ook dit jaar waren er weer diverse Duitsers onder de deelnemers. Met name in de hogere klassen proberen zij zoveel mogelijk prijzen mee naar huis te nemen en dit lukt meestal ook. In klasse 1, 2 en 4 lukte het de Duitsers om de 1e plaats te behalen, maar in klasse 3, 5 en 6 waren de titels
voor Nederlanders (klasse 3: Peter Kopetzky; klasse 5: Gert Jan Bolle; klasse 6: Thomas Kos). Opvallend was de 2e plaats voor junior en thuisspeler Bjorn Jaeken in de sterk bezette 1e klasse.

Bekijk de prijwinnaars HIER.

30e keer
De organisatie gaat zich opmaken voor de 30e editie in 2016.

Het volgende para-ranglijsttoernooi is op zaterdag 23 januari in Zoetermeer. De organisatie van Doing organiseert dit toernooi voor de 1e keer, maar zij kunnen nog bogen op de ervaring van de NK para in juni dit jaar.

Op 5 maart is het 4e ranglijsttoernooi van het seizoen in Duiven. Op 26 maart is het 5e toernooi in Venray.

NTTB/IdG/RS