Ministerraad van 4 december 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 04/12/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 4 december 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Minimale nominale volumes duurzame biobrandstoffen - tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem en minister van Economie Kris Peeters in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over minimale nominale volumes duurzame biobrandstoffen.

* Overdracht van de opdrachten van de dienst CDVU-Wedden van de FOD Financien naar de FOD P&O

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt en van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de overdracht regelt van de opdrachten van de dienst "CDVU-Wedden" van de FOD Financien naar de FOD
Personeel en Organisatie.

* Verwerking en analyse passagiersgegevens in aanpak tegen terrorisme en ernstige criminaliteit

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een voorontwerp van wet goed met de Belgische regeling voor de verwerking van passagiersgegevens.

* Diverse bepalingen inzake energie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed rond diverse bepalingen inzake energie.

* Wijziging van het referentiejaar dat gebruikt wordt om aan te tonen dat een onderneming in moeilijkheden is

De ministerraad keurt op voorstel van minister van werk Kris Peeters een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het referentiejaar wijzigt dat gebruikt wordt om aan te tonen dat een onderneming in moeilijkheden is.

* Monopolierente Nationale Loterij en toe te kennen subsidies in 2015

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Begroting belast met de Nationale Loterij Sophie Wilmes twee ontwerpen van koninklijk besluit goed over de Nationale Loterij.

* Aanstelling leden raad van bestuur van Cooerdinatiestructuur voor patrimoniuminformatie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin twee leden en twee plaatsvervangers worden aangesteld die de federale regering vertegenwoordigen in de raad van bestuur van de Cooerdinatiestructuur voor
patrimoniuminformatie.

* Hernieuwing mandaat algemeen directeur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin het mandaat van de algemeen directeur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg hernieuwd wordt.

* Beroepsprocedure tegen bepaalde beslissingen van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de procedureregels vastlegt voor de beroepen, ingesteld tegen bepaalde beslissingen van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle.

* Samenwerkingsakkoord over risicocommunicatie van het Crisiscentrum

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon akkoord met de ondertekening van het protocol van samenwerkingsakkoord over de risicocommunicatie 2016-2018 tussen de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de FOD Binnenlandse Zaken.

* Betaling van overuren aan federale ambtenaren wegens onvoorziene omstandigheden

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de regeling verlengt voor de betaling van overuren aan de federale ambtenaren bij onvoorziene omstandigheden.

* Aanpassing samenstelling en werkwijze Raadgevend Comite van Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Landbouw Willy Borsus een ontwerp van koninklijk besluit goed over de samenstelling en de werkwijze van het Raadgevend Comite van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

* Gunning overheidsopdracht voor aankoop van Rapid Reaction Vehicles voor Defensie

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput om een overheidsopdracht te gunnen voor de aankoop van 108 Rapid Reaction Vehicles (RRV), 38 modulaire beschermingkits, 60 demonteerbare ringaffuiten met rookpotwerpersysteem en een meerjarige open
overeenkomst voor technische assistentie.

* Wijziging van enkele bepalingen over hypothecair krediet in Wetboek economisch recht

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie en Consumenten Kris Peeters een voorontwerp van wet goed met bepalingen over het hypothecair krediet.

* Jaarlijkse bijdrage voor de verlenging van de exploitatie van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie Marie Christine Marghem, in tweede lezing, het voorontwerp van wet goed dat de wet van 31 januari 2003 wijzigt over de geleidelijke uitstap uit kernenergie voor industriele elektriciteitsproductie.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden