Het Alternatieve Sinterklaasfeest is er voor álle kinderen

PERSBERICHT

Het Alternatieve Sinterklaasfeest is er voor álle kinderen.

Stichting Nederland Wordt Beter neemt initiatief tot eigen viering vrij van racistische stereotypen.

Stichting Nederland Wordt Beter organiseert op 4 december a.s. een alternatief Sinterklaasfeest. Het doel van de ochtend is een Sinterklaasfeest te organiseren voor ouders en kinderen die niet mee willen doen met de reguliere viering op scholen. Ieder jaar houden honderden ouders in Nederland hun kinderen thuis, omdat zij niet willen dat hun kind in aanraking komt met Zwarte Piet, die een racistische karikatuur is.

Voor deze ouders is het echter wel belangrijk dat hun kinderen het feest kunnen meevieren. Daarom neemt Stichting Nederland Wordt Beter ieder jaar het initiatief tot een feest vrij van racistische stereotypen. De stichting hoopt tevens dat de Sinterklaasviering op scholen zo snel mogelijk aangepast wordt zodat álle kinderen op school het feest mee kunnen vieren.

Programma

Het alternatieve Sinterklaasfeest wordt gehouden bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam-Oost. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Voor de kinderen zijn er activiteiten, een optreden van Collin Edson en Sinterklaas komt natuurlijk langs. Het alternatieve Sinterklaasfeest wordt mede mogelijk gemaakt door XminY en Tony Chocolonely.

Stichting Nederland Wordt Beter

Stichting Nederland Wordt Beter richt zich op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Zij is van mening dat dit alleen bereikt kan worden door het erkennen van de invloed die het koloniale en slavernijverleden heeft op de huidige samenleving, en de invloed die dat nog steeds heeft op alle Nederlanders. De stichting zet zich in voor meer kennis over de gevolgen van het koloniale en slavernijverleden van Nederland en hoopt dat dit in de toekomst als een vast onderdeel wordt opgenomen in het onderwijscurriculum.