KU Leuven opent vernieuwd 3D-printing labo

3 DEC. 2015. De KU Leuven opent op 4 december haar vernieuwd laboratorium voor 3D-printing. Het Departement Werktuigkunde (Faculteit Ingenieurswetenschappen) kent een jarenlange traditie in onderzoek in 3D-printing.

De KU Leuven heeft haar laboratorium voor additive manufacturing, beter bekend als 3D-printing, vernieuwd. Naast industriele 3D-printmachines biedt het vernieuwde labo ook onderdak aan een unieke 3D printinstallatie, die de afgelopen 20 jaar werd gebouwd en continue werd uitgebreid met nieuwe technologie. Tijdens de inhuldiging tonen professoren en doctoraatstudenten verschillende productieprocessen en meettechnieken.

Voor de inhulding vindt er ook een academische zitting plaats. Tijdens deze zitting staat professor Kruth stil bij het jarenlange onderzoek in 3D-printing aan de KU Leuven. In april ontving professor Kruth nog de Bower Award and Prize for Achievement in Science 2015 voor zijn baanbrekend onderzoek in Additive Manufacturing.

Programma

* 17:30 u.: Welkom door Prof.Dr.ir. Dominiek Reynaerts

* 17:40 u.: Importance of Manufacturing and Research for Society Needs door Prof. Dr.-Ing. habil. Ekkard Brinksmeier

* 18:10 u.: The future of the manufacturing industry in Flanders door Dr.ir. Urbain Vandeurzen

* 18:30 u.: 25 years of pioneering work on additive manufacturing at KU Leuven door Prof.Dr.ir Jean-Pierre Kruth.

* 18:50 u. Inhuldiging vernieuwde productielabo's door de vicerector Onderzoeksbeleid, Prof. Liliane Schoofs

Meer informatie vindt u op www.mech.kuleuven.be/andere-events/eligius-academische-zitting-2015/eligius-academische-zitting

U bent van harte welkom op de academische zitting en de inhuldiging van het vernieuwde laboratorium. Graag uw aanwezigheid bevestigen aan Anja Vansteenwegen (anja.vansteenwegen@kuleuven.be).

Praktisch:

vrijdag 4 december 2015, 17u30 Departement Werktuigkunde Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee

(parking aan ons gebouw, ingang achteraan op de parking)