Nederlanders geduldige krassers

Nederlanders geduldige krassers

Rijswijk, vrijdag 4 december 2015 - Nederlanders zijn een geduldig volk. Ruim 13 van de in totaal 13,8 miljoen euro aan prijzengeld van December Kalender en December Kalender Extra samen is nog niet opgehaald. Ook de hoofdprijzen van 100.000 en 250.000 euro (resp. December Kalender en December Extra) zijn nog niet geind. Dat betekent dat mensen zich schijnbaar goed kunnen bedwingen: zij beginnen met krassen op 1 december, krassen tot 31 december keurig elke dag een vakje open. Daarna weten ze of ze prijs hebben. In het nieuwe jaar wordt deze vaak pas geclaimd.

Rieneke van de Laar, manager corporate communicatie De Lotto: "December Kalender wordt steeds vaker gekocht als Sinterklaas- of Kerstcadeau. Dat zien we ook terug in de winnaarsverhalen. Zo hadden we vorig jaar nog een winnares die zo 100.000 euro `kreeg' van een collega tijdens het Sinterklaasfeest van haar werk. Ook een man uit Texel ging het nieuwe jaar in met een hoofdprijs van 100.000 euro. Ieder jaar met Sinterklaas kocht hij samen met zijn vrouw een December Kalender."

Over Krasloten

December Kalender is een van de best verkochte krasloten van Krasloten. Krasloten is onderdeel van De Lotto. De Lotto bestaat sinds 1961. Met de merken Lotto, Toto, Lucky Day, Krasloten en Eurojackpot investeert De Lotto in de maatschappij. Jaarlijks doneert De Lotto miljoenen euro's aan instellingen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In de afgelopen jaren is dit bedrag opgelopen tot ruim EUR2 miljard. Krasloten is de enige loterij in Nederland met een vergunning vanuit de overheid voor het organiseren van Krasloterijen in Nederland.