Brandveilig Leven op basisschool De Gansbeek Meerssen

Gepubliceerd op: 04 december 2015 09:40

Brandweer Zuid-Limburg heeft voorlichting Brandveilig Leven hoog in het vaandel staan en heeft daarbij gezocht naar effectieve manieren van voorlichting. Een onderdeel hiervan is voorlichting geven op basisscholen. Leerlingen van groep 5 van basisschool De Gansbeek beleefden in het kader van de campagne spannende lessen, zowel in de klas als buiten de klas. Ook werd er een prijs uitgereikt voor de leerling met het beste verslag over Brandveilig Leven. Onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz was hier ook bij aanwezig.

Thuisopdracht met prijsuitreiking

De leerlingen maakten vooraf samen met hun ouders een verslagje over Brandveilig Leven in de woning. De meeste binnenbranden vinden namelijk in woningen plaats. De leerling met het beste verslag won 'Brando de Beer'. Deze knuffelbeer is een zogenaamde KIKAbeer (kinderkankerfonds), die door de Stichting Kinderen Kankervrij verkocht wordt ter ondersteuning van onderzoek naar nieuwe behandelmethoden tegen kanker. De beer draagt een rood shirt met daarop het regionaal LOGO van de Brandweer Zuid-Limburg. Hij dient als eye catcher binnen de brandveiligheidscampagne en ondersteunt hierdoor het KIKA- fonds.

Theorie en praktijk

De leerlingen kregen interessante voorlichting in de klas, maar niets is natuurlijk zo spannend als zelf aan de slag gaan! De grote rode brandweerwagen en het blussen met de grote waterslang is voor veel kinderen een echte ervaring waar ze nog lang met plezier naar zullen terugkijken.

Alle aanwezigen, waaronder de brandweer, de leerlingen, de docenten en de burgemeester, kijken terug op een zeer leuke en geslaagde middag, boordevol enthousiasme!