Vluchtelingen vertrokken uit Denekamp

PERSBERICHT

Denekamp, 4 december 2015

Vluchtelingen vertrokken uit Denekamp

De 200 vluchtelingen die sinds donderdag 26 november verbleven in sporthal De Dorper Esch, zijn vanochtend vertrokken. De ene helft van de groep reist naar een opvanglocatie in Goes en de andere helft zal tijdens de komende dagen in Kampen worden opgevangen.

Direct na vertrek is begonnen worden met de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de sporthal. Er zal in de nacht van vrijdag op zaterdag worden doorgewerkt, zodat de sporthal vanaf zaterdagochtend weer in gebruik genomen kan worden.

Het college van de gemeente Dinkelland is blij met de manier waarop alles is verlopen. “De inwoners van Dinkelland hebben zich van hun beste kant laten zien”, vindt burgemeester Roel Cazemier. “Vrijwilligers, verenigingen en het bedrijfsleven hebben er samen voor gezorgd dat de vluchtelingen hier in de afgelopen 8 dagen tot rust konden komen en hun ellende even konden vergeten. Op wat kinderruzietjes na, hebben zich geen incidenten voorgedaan. Bij vertrek toonden de vluchtelingen zich dankbaar voor de goede zorgen. Wij kijken terug op een goede periode. Denekamp heeft laten zien wat noaberschap en gastvrijheid in de praktijk betekenen en dit waarderen wij heel erg.”