Drielandenpark op het 9de Akense "Obstwiesenfest" (boomgaardenfeest)

Jong en oud kwamen op 4 oktober jl. naar het Obstwiesenfest (boomgaardenfeest) op Gut Wegscheid aan de Duits-Nederlandse grens tussen Aken en Vaals.

Drielandenpark op het 9de Akense "Obstwiesenfest" (boomgaardenfeest)

Bij gouden herfstweer was er veel te proeven en te ontdekken: rode sterappels, Munsterse peren en talrijke andere lokale appel- en perensoorten, vers geperst appelsap van de eigen boomgaarden van het NABU (Natuschutzstation Aachen) of een demonstratie door herdershonden die de schapen tussen de fruitbomen bijeenhielden.

Fruitboomgaarden zijn over de grenzen heen een waardevol element en symbool van de landschappen van het Drielandenpark. Ze zijn een streling voor het oog in de lente wanneer de fruitbomen bloeien. Ze worden gekenmerkt door hun soortenrijkdom en bieden ons regionale producten.

Het Drielandenpark presenteerde zich samen met de stad en de Staedteregion Aken aan een marktkraampje tijdens het feest. We hebben met plezier verschillende vragen beantwoord zoals bijvoorbeeld: waar kan men in het Drielandenpark wandelen? Zijn er vergelijkbare landschapsbeschermingsgebieden in Belgie en Nederland? Hoever gaat de wilde kat over de grens?

De levendige interesse heeft ons veel plezier gedaan!