Strategische samenwerking Nyenrode Lean Institute en Stichting Lean Management Instituut

Samenvatting

Het Nyenrode Lean Institute en de Stichting Lean Management Institute uit Zeist gaan nauw samenwerken. Onderdeel van de samenwerking is de aanstelling van Lean Management Instituut directeur Rene Aernoudts als directeur van het Nyenrode Lean Institute. Beide instituten hebben een gezamenlijke missie: het Lean denken en doen in het Nederlandse bedrijfsleven en de maatschappij verspreiden. Beide partijen zien in de samenwerking vele voordelen.

Rene Aernoudts is oprichter en directeur van de Stichting Lean Management Instituut in Zeist. Dit instituut is onderdeel van het Lean Global Network, dat is opgericht door Jim Womack & Dan Jones, bekende auteurs en goeroe's en de bedenkers van het woord Lean. De heer Aernoudts is tevens lid van het Executive Committee van het Lean Global Network met John Shook (USA), Professor Jose Ferro (Brazilie) en Professor Tomasz Koch (Polen). Hij is daarnaast aangesteld als Adjunct Faculty op de Virginia Tech University in de VS, waar hij Lean doceert aan PhD en MBA graduates.

Meerwaarde

"Lean management heeft mij vanaf de allereerste keer dat ik ermee in aanraking kwam ruim negentien jaar geleden, gegrepen en niet meer los gelaten. De samenwerking tussen beide instituten brengt veel meerwaarde voor de managers en directeuren die zich willen bekwamen op de thema's Lean leiderschap en Lean management. Op academisch niveau de laatste inzichten, gecombineerd met een case- en praktijkgerichte aanpak - onder meer in de Lean Factory op Nyenrode - is de perfecte combinatie om Lean in de vingers te krijgen," aldus Rene Aernoudts.

Meer informatie over het Nyenrode Lean Institute op www.nyenrode.nl/lean.

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carriere in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Over het Nyenrode Lean Institute

Het Nyenrode Lean Institute is een initiatief van Nyenrode in partnerschap met ABN AMRO, Achmea en McKinsey and Company. Doel is om innovatie en excellence bij organisaties te bevorderen door de ontwikkeling, training en toepassing van de Lean-filosofie.