Bewindvoerders TSN blij met erkenning problematiek thuiszorg

vrijdag 4 december 2015 17:05 Binnenland

Dit is een origineel bericht van TSN Thuiszorg

Bewindvoerders TSN blij met erkenning problematiek thuiszorg

Effect zal nog moeten blijken

Almelo, 4 december - De bewindvoerders van TSN Thuiszorg BV hebben met instemming kennisgenomen van het akkoord dat bereikt is tussen de staatssecretaris, de vakbonden en de VNG. Staatssecretaris Van Rijn van VWS maakte dit akkoord vanmiddag na de Ministerraad bekend.

"Wij zijn verheugd dat de regering het belangrijk vindt dat vele tienduizenden zorgbehoevende mensen in Nederland het recht op professionele thuishulp behouden en erkent dat er een probleem is, aldus de bewindvoerders Van der Hel en Daniels. "Mogelijk wordt zo de put gedempt. Nu de regering tot dit inzicht is gekomen, zal moeten blijken wat het effect van de aangekondigde maatregelen is."

"Verder zal moeten blijken of deze maatregelen ervoor zorgen dat de continuiteit van zorg aan 40.000 clienten en de werkgelegenheid voor 12.000 zorgprofessionals van TSN behouden blijft. Wij gaan bestuderen wat de maatregelen betekenen voor TSN Thuiszorg, haar medewerkers en clienten", aldus de bewindvoerders.

"De maatregelen moeten nog worden uitgewerkt. Wij zijn benieuwd naar de concrete invulling ervan. Het lijkt erop dat het akkoord vooral over de lange termijn gaat. De werknemers en clienten van TSN Thuiszorg hebben echter acuut een oplossing nodig. Nu het kabinet de problematiek erkent en bereid lijkt deze te adresseren, moet een oplossing op de korte termijn ook bespreekbaar zijn. Wij blijven daarover graag in gesprek met alle betrokken partijen."

TSN Thuiszorg BV verkeert sinds een week in een staat van surseance van betaling. Het bedrijf hoeft gedurende deze fase enkel aan primaire financiele verplichtingen (salarissen, hypotheken, belastingen) te voldoen. De rechtbank van Overijssel heeft de heren Van der Hel en Daniels als bewindvoerders aangesteld. Zij onderzoeken momenteel of er een levensvatbare toekomst voor TSN Thuiszorg is.

*

*

*

*