Bedrijfspanden verwoest door zeer grote brand


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Bedrijfspanden verwoest door zeer grote brand

5 december 2015 - Den Haag

Vannacht heeft een forse brand gewoed in een bedrijfsgebouw aan de Van der Kunstraat. Het gebouw is door de brand zwaar beschadigd geraakt. In het gebouw zijn twee horecagerelaterde groothandels gevestigd.



Rond 2 uur vannacht werd de brand gemeld aan de meldkamer. Bij aankomst van de eerste brandweereenheden had de brand zich al zo ontwikkeld dat direct verder is opgeschaald om meer bluseenheden en hoogwerkers ter plaatse te krijgen.



Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Er zijn meetploegen ingezet om de verspreiding en samenstelling van de rook te monitoren. Gelukkig was er geen noodzaak om wegens de rook mensen tijdelijk te evacueren.



Ondanks de forse brandweerinzet heeft de brand het gehele gebouw zwaar beschadigd. De brandweer heeft wel kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar aangrenzende bedrijven.



Tijdens de inzet zijn enkele explosies te horen geweest. Deze zijn mogelijk veroorzaakt door het bezwijken van koolzuurcilinders die in een van de bedrijven waren opgeslagen. Er is hierdoor gelukkig niemand gewond geraakt.



In de loop van de nacht was de brand onder controle. Het nablussen zal nog tot in de loop van de zaterdag voortduren. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Meldtijd
02:05
Ter plaatse
02:09
Incident meester
04:50
Ingezet personeel
90
Ingezette voertuigen
12

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
John Kardol
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]