Henk Krol in Kwis, Martin van Rooijen bij Harry Mens

Krol in De Kwis 2015 12 05

50PLUS-partijleider Henk Krol is vanavond de hoofdgast in het amusementsprogramma De Kwis. Zijn partijgenoot Martin van Rooijen komt zondag 6 december op bezoek bij Harry Mens in het televisieprogramma Business Class.

Het poipulaire programma De Kwis is zaterdagavond vanaf 20.30 uur te zien op de zender NPO 1. Het wordt zondagavond 6 december om 23.15 uur herhaald, eveneens op NPO 1. Business Class is zondagmorgen vanaf 10.30 uur te bekijken op de zender RTL 7.

Martin van Rooijen is sinds ongeveer een half jaar namens 50PLUS lid van de Eerste Kamer. Op 17 november deed hij zijn maidenspeech in de senaat. Hij zei toen onder meer: "De ouderen bestaan niet voor dit kabinet. Beschamend. Een beschaafd land zorgt ook voor zijn ouderen, belastingverlagingen moeten zijn voor jong en oud en de pensioenen moeten worden geindexeerd."

Martin van Rooijen was in 1973-1977 staatssecretaris voor fiscale zaken in het kabinet-Den Uyl. In 1977 kwam hij via een opvolgersplaats voor het CDA in de Tweede Kamer, maar stapte na drie jaar over naar het bedrijfsleven. Daar bekleedde hij diverse managementfuncties, onder meer bij Shell Nederland, de NAM en NUON, en was partner en consultant bij Coopers & Lybrand. Als senator in de Eerste Kamer namens 50PLUS maakt hij zich sterk voor alle gepensioneerden in Nederland.