Inbrekers klemgereden en aangehouden


Inbrekers klemgereden en aangehouden

Laatste update:
06-12-2015 | 11:48

Schagen, Slootdorp, Anna Pauwlona, Haarlem - De politie heeft zaterdagavond drie verdachten van woninginbraken klemgereden en aangehouden op de Westerterpweg.

Na meerdere inbraken in Schagen en in Anna Pauwlona, zag de politie een verdacht voertuig rijden op de Westerterpweg in Slootdorp, met drie mannen hierin. Na een achtervolging werd dit voertuig via de aangeleerde procedure door de politie klemgereden en konden drie verdachten worden
aangehouden: Haarlemmers in de leeftijd van 22 t/m 24 jaar.

Tijdens deze aanhouding liepen meerdere voertuigen blikschade op: de afdeling Verkeersondersteuning is ter plaatse gekomen voor technisch onderzoek. Een van de politiemensen raakte bij deze actie lichtgewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht, maar kon na behandeling naar huis.

Alle drie verdachten zijn ingesloten. Bij de drie Haarlemmers werden o.a. sieraden en overige buit aangetroffen die meer dan vermoedelijk afkomstig zijn van meerdere inbraken.

De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze drie verdachten en onderzoekt wat dit drietal op hun kerfstok heeft.

2015290393