Inbreker steelt autosleutel en neemt auto mee


Inbreker steelt autosleutel en neemt auto mee

Laatste update:
06-12-2015 | 13:27

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Zundert - Een gezin uit de Burgemeester Manderslaan mist hun auto. De inbreker nam tijdens een inbraak de autosleutel mee en ging er vandoor met een groene Toyota Starlet. De inbraak vond plaats zaterdag 5 december 2015 tussen 18.15 uur en 12.00 uur.

De dader kwam de vrijstaande woning binnen door een keukenraam te forceren. De woning werd daarna overhoop gehaal waarbij de autosleutels en een laptop werden gestolen. Daarna werd ook de auto meegenomen. Een buurtbewoner vertrouwde de situatie niet en waarschuwde de gedupeerde.

Kenteken

Agenten namen een aangifte op. Er volgt nog een forensisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek. De groene Toyota Starlet kenteken ZD-55-LG, staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Startonderbreker

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven regelmatig in
bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.

Onraad: bel 112

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van inbraak, een overval of geweld. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.