Continuiteit huishoudelijke hulp


07-12-2015 De wethouders van de zeven Westfriese gemeenten willen de continuiteit van de huishoudelijke hulp in Westfriesland waarborgen.
Ze betrekken de situatie rond het in financiele problemen verkerende TSN Thuiszorg in de lopende onderhandelingen over de zorg en de tarieven voor 2016. TSN Thuiszorg blijft vooralsnog gewoon huishoudelijke hulp bieden.
TSN Thuiszorg heeft door een slechte financiele situatie uitstel van betaling gevraagd en in enkele regio's van het land inmiddels van de rechtbank gekregen. Het tarief in Westfriesland steekt uit boven het landelijk gemiddelde, zo bleek uit onderzoek uit 2014.

Gezamenlijke aanbesteding

De zeven gemeenten hebben destijds gezamenlijk aanbesteed en afspraken met zorgverleners gemaakt over het werk en de financiele vergoeding. Deze contracten zijn ingegaan in 2013 en lopen door tot en met 2016. De gemeenten zijn met zorgverleners in gesprek over de tarieven van 2016. Die
gesprekken verlopen constructief. Men betrekt de actuele situatie rond TSN in die besprekingen.

TSN Thuiszorg geeft 1649 clienten huishoudelijke hulp in Westfriesland, verdeeld over Enkhuizen (135), Drechterland (66), Stede Broec (132), Medemblik (754), Opmeer (50), Koggenland (69) en Hoorn (443). Het gaat om de hulp bij het huishouden, zowel in de lichte vorm als in de zwaardere
variant.