Hennepkwekerij opgerold in Tilburg


Hennepkwekerij opgerold in Tilburg

Laatste update:
07-12-2015 | 09:53

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Zondagmiddag 6 december is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Dr. Lovinkstraat. In een ruimte zijn in totaal 150 hennepplanten weggehaald.

Na een melding dat er een hennepkwekerij in het huis zat, reden agenten naar het adres. De agenten gingen de woning binnen met toestemming van de Officier van Justitie en troffen op de eerste etage een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Ook vonden zij een vlindermes dat in beslag is
genomen. De hennepkwekerij en alle apparatuur die daarvoor nodig zijn werden door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd.

De bewoner van het pand werd gespot door collega's bij een winkelcentrum Hij is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Na zijn aanhouding bleek dat hij eerder is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.