Kom naar de kerstnachtdienst in de Overijsselse streektalen


maandag 7 december 2015 | 09:20 Laatst bijgewerkt: 7-12-2015 | 09:20

Kom op zaterdag 19 december naar de Sint Plechelmuskerk in Saasveld voor de traditionele kerstnachtdienst in de Overijsselse streektalen van RTV Oost. Dit jaar is het thema van de viering `Verschil van dag en nacht'.

Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken, en Ronald Cornelissen, bisschoppelijk vicaris in Overijssel. De zang komt van het Saasveldse koor Da Capo, het Borns Kleinkoor en van een jongenssopraan van het
Stadsjongenskoor uit Oldenzaal. Gerjanne Dannenberg verzorgt het muzikale intermezzo na de overdenking. De lezingen worden verzorgd door lectoren uit Heino en Staphorst.

Bijwonen
Iedereen kan de kerstnachtdienst op zaterdag 19 december bijwonen. De kerk is open om 19.00 uur en de dienst begint om 19.30 uur. RTV Oost maakt opnamen voor radio en televisie.

De Kerstnachtdienst in streektaal zie je bij TV Oost op 24 december om 20.00 en 23.00 uur en op Eerste Kerstdag om 09.00 en 14.00 uur. De dienst hoor je op Radio Oost op Eerste Kerstdag om 07.00 uur.

Klaas van der Kamp en Ronald Cornelissen
Klaas van der Kamp en Ronald Cornelissen Foto: RTV Oost
[IMG] nieuws op de kaart Het laatste nieuws op de kaart van Overijssel
verberg media