Voetbalvereniging Virtus zet poort open voor jeugd


Geplaatst: 7-12-2015

In de afgelopen zomer maakte jeugd (illegaal) gebruik van het kunstgrasveld van Virtus, waarbij regelmatig afval werd achtergelaten. De voetbalvereniging ging daarop in overleg met gemeente, politie en jongerenwerk.

Graag iets betekenen voor de jeugd

Voorzitter Rien van Venrooij van Virtus toonde zich begripvol en maakte duidelijk dat Virtus graag iets wil betekenen voor de jeugd: "We zijn allemaal jong geweest, dus een balletje trappen hoeft geen probleem te zijn. Daarom opent Virtus de poort voor de jeugd".

Uiteraard stelt de voetbalvereniging het kunstgrasveld beschikbaar op voorwaarde dat ze zich netjes gedragen. Ze mogen alleen op het kunstgrasveld voetballen; afval moet opgeruimd worden en vandalisme is natuurlijk uit den boze. Bij de poort van de voetbalvereniging komt een bord te hangen met
de spelregels en de openingstijden.

Een mooi en begripvol gebaar

Wethouder Eef Schoneveld: "Een mooi en begripvol gebaar van Virtus. Zo wordt een ongemakkelijke situatie heel sympathiek omgebogen tot een oplossing waar iedereen mee uit de voeten kan en jeugd bij gebaat is. Wij plaatsen extra prullenbakken voor dit initiatief en Jongerenwerk Moerdijk heeft
afspraken gemaakt met de jeugdige voetballers".

Evaluatie in april 2016

In april wordt gekeken of de jongeren zich inderdaad goed hebben gedragen en alles netjes achter hebben gelaten. Als dat gelukt is, kan de poort van Virtus wellicht open blijven om op z'n tijd een lekker potje voetbal te spelen.