Pas op voor wisseltrucs tijdens inkopen


Pas op voor wisseltrucs tijdens inkopen

Laatste update:
07-12-2015 | 13:27

Purmerend - De politie waarschuwt winkeliers voor wisseltrucs tijdens de drukke winkeldagen, met Sinterklaas en nu de aanloop naar Kerst en oud en nieuw.

De politie hield vrijdagmiddag, toen veel mensen bezig waren met Sinterklaasinkopen, twee mannen van 33 en 22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van oplichting. Ze kochten in een speelgoedwinkel aan de Burgemeester D. Kooimanweg twee goederen en betaalden daar veel te
weinig voor, door vele handelingen te verrichten met het geld, dat vermoedelijk voor afleiding moest zorgen. De medewerker had door waar het tweetal mee bezig was en schakelde de politie in. De mannen zijn aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

Die middag gebeurde een soortgelijke truc aan de Willem Eggertstraat. Een man en een vrouw rekenden bij een kledingwinkel een hoeveelheid jassen af. Ze rekenden af met te weinig geld, maar dat had de medewerkster toen nog niet door. Een kort moment daarna wilden ze de jassen toch weer
inleveren en hun geld terug waardoor ze meer terugkregen dan dat ze betaald hadden. De politie onderzoekt of het om dezelfde daders gaat.

Voorkom een wisseltruc in uw winkel met deze tips:

- Accepteer niet de grootste coupures (ook vanwege kans op overval)

- Laat u niet afleiden door allerlei vragen tijdens het afrekenen

- Leg het briefgeld niet direct in een lade, maar plaats het in de kassaclip tot de transactie is afgerond

- Ontstaat er een meningsverschil? Noteer NAW-gegevens door middel van legitimatie en deel mee dat een fout bij het opmaken van de kassa wel aan het licht komt, de winkel neemt dan contact op met de klant.

2015290297/2015290472