Hoogste punt bereikt


Hoogste punt bereikt /

03 december 2015 - Vorige week is het hoogste punt van YES!Delft met bio-faciliteiten bereikt. Het pand verrijst naast het bestaande YES!Delft gebouw op het TU Delft Science Park Technopolis.

YES Delft

Vanaf maart 2016 kunnen (startende) innovatieve, technologische bedrijven hun intrek nemen in een kantoor en/of laboratorium.

Voortgang bouw

"We laten huurders meedenken over de inrichting van de laboratoria en de beschikbare gemeenschappelijke laboratoriumfaciliteiten", vertelt Cees van Laren, directeur van TDVG, eigenaar en beheerder van het pand. "Op deze manier weten we zeker dat de laboratoria die we ontwikkelen goed
aansluiten bij wat bedrijven nodig hebben".

Behoorlijk aantal

"Voor de helft van de beschikbare laboratoriumruimte en een kwart van de kantoorruimte zijn er op dit moment bedrijven die zich bij ons willen vestigen. In dit stadium van de bouw een behoorlijk aantal, waar we zeer tevreden over zijn."

Over YES!Delft met bio-faciliteiten

De TU Delft bouwt samen met de gemeente Delft, de provincie Zuid Holland en de Europese Unie aan deze bedrijfs- en laboratoriumruimte op het TU Delft Science Park, om ondernemerschap en innovatieve ontwikkelingen te stimuleren. Het succes van de incubator YES!Delft en de behoefte aan
laboratoriumruimte voor technologische startups waren redenen om een pand met flexibele kantoorruimten en biotech-faciliteiten te ontwikkelen.

Gemeenschappelijk gebruik

YES!Delft met bio-faciliteiten biedt naast 2500 m2 kantoorruimte ook 900 m2 aan laboratoriumruimte, plus een 'shared facility lab' met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. In de regio bestaat een grote behoefte aan laboratoriumruimte. Met dit aanbod hopen de betrokken
partijen om ook industriele biotech-startups goede faciliteiten te bieden. Zowel de kantoorruimte als de labs zijn te huur vanaf 26 m2.



Zie ook: Nieuwe uitdaging in Delft.