Adviesraad Sociaal Domein zoekt voorzitter en leden werkgroep


maandag 7 december 2015

Begin 2016 wordt de Adviesraad Sociaal Domein gemeente Coevorden gevormd. Deze raad informeert en adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over alle aangelegenheden die betrekking hebben op het sociale domein en met name over de hoofddomeinen: Jeugd, Zorg en
maatschappelijke ondersteuning en Werk en inkomen. Tevens is de raad een belangrijke gesprekspartner van de gemeentelijke beleidsambtenaren op deze terreinen.

Per hoofddomein wordt een werkgroep ingesteld. De adviesraad wordt gevormd door de onafhankelijke voorzitter, een ambtelijke ondersteuner en 1 of 2 afgevaardigden per werkgroep. De adviesraad komt 8 tot 10 keer per jaar bij elkaar.

Onafhankelijke voorzitter

Voor de Adviesraad Sociaal Domein zijn we op zoek naar een onafhankelijke voorzitter. Het betreft een onbezoldigde functie waarvoor een onkostenvergoeding geldt. De voorzitter vertegenwoordigt de adviesraad naar buiten. Hij/zij kan partijen met elkaar verbinden, is doortastend en heeft een
aantoonbare binding met de samenleving van de gemeente Coevorden.

Leden werkgroepen

Voor de werkgroepen Jeugd, Zorg en maatschappelijke ondersteuning en Werk en inkomen zoeken we leden. Als werkgroeplid wil je bijdragen aan het bevorderen van de zelfredzaamheid, de eigen kracht en participatie van de inwoners. Je wilt bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het
gemeentelijk beleid binnen het sociale domein en je hebt een aantoonbare binding met de samenleving van de gemeente Coevorden. Het raadplegen van de achterban en het consulteren van belanghebbenden om tot gedragen adviezen te komen, speelt een belangrijke rol.

Nadere informatie

Nadere informatie over deze functies kan per e-mail of telefonisch worden ingewonnen bij: Roelof Beek, beekwadraat@gmail.com of telefoon (06) 53266919.

Sollicitatieprocedure

Tot 18 december kunnen belangstellenden voor een van de genoemde functies solliciteren door een gemotiveerde reactie te sturen naar mevrouw C. Heesbeen via c.heesbeen@coevorden.nl of door een brief te sturen aan: Gemeente Coevorden, t.a.v. mevrouw C.Heesbeen, Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Graag lezen we in de reactie op welke functie je solliciteert en voor werkgroepleden welke werkgroep het betreft.