Almere Centrum in kerstsfeer


7 december 2015

Almere Centrum in kerstsfeer

[IMG]

De komende weken is Almere Centrum de plek om in de kerstsferen te komen. Het hele centrum is versierd met feestelijke kerstverlichting en kerstbomen. Ook vinden er allerlei activiteiten plaats die we graag voor u op een rijtje zetten. Kom lang en laat u betoveren!

Schaatsbanen open

Tot en met 31 januari kan er gezwierd en gezwaaid worden op de overdekte schaatsbaan op het Forum. Tijdens winkeltijden kunt u hier gratis komen schaatsen. Elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen van alle leeftijden extra feestelijk
schaatsen tijdens Disco on Ice. Elke zaterdag zijn er tussen 11.00 en 12.00 uur gratis ijshockeyclinics. Voor degenen die nog niet zo zelfverzekerd op het ijs staan, verzorgt de Almeerse Schaatsvereniging schaatslessen.

Daarnaast kunt u ook op het Schipperplein schaatsen. Leuk om te combineren met een bezoekje aan PIT, het interactieve veiligheidsmuseum in Almere Centrum. Op 9 en 16 december geeft ASV ook hier schaatsles voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kijk voor meer informatie op asv-almere.nl.

Winterse dranken op de Grote Markt

Tot en met 3 januari kunnen dorstige bezoekers terecht op de Grote Markt. Naast de grote, verlichte kerstboom staat daar een chalet waar u kunt genieten van een beker chocolademelk of gluehwein.

Kerstman luidt kerstperiode in

Op De Diagonaal staat een acht meter hoge, prachtig versierde kerstboom. Op zondag 6 december stak de kerstman de verlichting officieel aan en luidde daarmee de kerstperiode in.

De kerstman gemist? Ook op 19, 20, 22, 23 en 24 december is de kerstman in Almere Centrum te vinden. Hij gaat graag met u op de foto.

Jongleurs in actie

Op 19 en 20 december vindt het Unive Gym Gala plaats in het Topsportcentrum van Almere. Het thema van dit jaar luidt: The Flying Superstars. Om alvast in de stemming te komen is het Stationsplein op zaterdag 12 en zondag 13 december omgedoopt tot beweegplein. Hier kunnen kinderen tussen 12.00
en 17.00 uur klimmen, rollen, springen en freerunnen. Voor alle deelnemers ligt er een leuke, winterse muts klaar. Liever naar beweging kijken? Op de Citadel bij de V&D laten jongleurs op zaterdag 13 december vanaf 14.00 uur hun mooiste trucs zien. Om 16.30 uur is er een bijzondere act met
lichtjes.

Kerstkoren in het centrum

In het weekend van 19 en 20 december kunt u in Almere Centrum genieten van kerstliedjes. Op het Forum en het Stationsplein treden tussen 12.00 en 17.00 uur Operakoor Almere, Vocal Motion, het Shantykoor en het koor van het Leger des Heils op.

Extra koopavonden

Het geschikte kerstcadeau nog niet gevonden? Niet getreurd! Op dinsdag 22 en woensdag 23 december zijn de winkels in Almere Centrum tot 21.00 uur geopend. Zo heeft u alle tijd om uw cadeaus voor de feestdagen in huis te halen. Tijdens de koopavond van 23 december kunt u gelijk door naar de
kerstborrel bij de schaatsbaan op het Forum. Daar staat gratis gluehwein en chocolademelk voor u klaar. Voor de eerste 100 bezoekers is er zelfs een portie poffertjes!