Twee mannen vast op verdenking verkrachting Amsterdam Osdorp


7 december 2015 - Arrondissementsparket Amsterdam

Op donderdag 26 november en dinsdag 1 december heeft de Amsterdamse politie twee mannen van 20 jaar uit Amsterdam aangehouden die ervan worden verdacht in augustus 2014 een vrouw in Amsterdam Osdorp te hebben verkracht. Een van de mannen wordt daarnaast ook verdacht van een verkrachting in
april 2014 bij de Sloterplas. Beide mannen zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten dus in voorlopige hechtenis.

Het signalement van de verdachte werd in november 2014 in Opsporing Verzocht genoemd.

Vorige maand werd wederom in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de zaken en werd gemeld dat er bij de verkrachting in augustus 2014 niet een maar twee verdachten betrokken waren.

De twee verdachten konden worden aangehouden na een intensief onderzoek dat anderhalf jaar duurde. Een combinatie van onderzoek naar (DNA-)sporen, getuigen- en slachtofferverklaringen en een bewonersonderzoek leidden uiteindelijk naar de verdachten.

Mogelijk zijn er meer slachtoffers van een poging verkrachting of daadwerkelijke verkrachting in Osdorp of in de omgeving van Osdorp. De politie Amsterdam komt graag met hen in contact via 0900-8844.

Deel dit op

*