Veilingroute en TPW Mars


07 december 2015

Veilingroute en TPW Mars

FloraHolland gaat samen met de Provincie Zuid Holland het weg deel tussen de Middel Broekweg en de verlengde Veilingroute aanpassen.

Om welke aanpassingen gaat het?

1. Het wijzigen van de bajonet aansluiting van FloraHolland naar een haakse kruising met de Middel Broekweg en de Veilingroute.
2. Het verbreden van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de rotonde TPW.
3. Het verdubbelen van de rotonde TPW en het aanleggen van een vierde tak naar TPW Mars/Greenport Horti Campus en het wijzigen van de aansluiting naar TPW Jupiter.
4. Het verbreden van de Veilingroute tot aan de aansluiting met de Verlengde Veilingroute.
5. Het maken van een kruispunt met verkeerslichten op de Veilingroute met de Verlengde Veilingroute en de Kasteelweg naar De Lier.

FloraHolland is blij met het besluit van de Provinciale staten om deze aanpassingen te realiseren. Volgens planning start de uitvoering eind 2016 en is alles gereed medio 2018.

Waarom deze aanpassingen?

Deze aanpassingen dragen bij aan een goede doorstroming van het verkeer. Daarnaast wordt de ontbrekende schakel met de Verlengde Veilingroute afgemaakt en tegelijkertijd wordt er een aansluiting gerealiseerd met het gebied TPW Mars om de Greenport Horti Campus te bereiken.

Greenport Horti Campus (GHC)

De vestiging van de Greenport Horti Campus op het uitbreidingsgebied TPW Mars is inmiddels een feit. Het stedenbouwkundige ontwerp is gemaakt en de procedures voor het aanpassen van het bestemmingsplan lopen. De GHC partijen Lentiz, Demokwekerij en de Greenport Food&Flower Xperience zijn volop
bezig hun gebouwen te ontwerpen. FloraHolland is inmiddels gestart met het aanleggen van de voorbelasting van de toekomstige weg tussen de percelen van GHC en de rotonde TPW.

Hoe komt het eruit te zien?

De aanpassingen zijn zichtbaar op de plattegrond; de nummers sluiten aan bij de betreffende wijziging.

* Bekijk de plattegrond