VGZ: Onderhandelingsakkoord bereikt


VGZ: Onderhandelingsakkoord bereikt

Geplaatst op 19 november 2015
[IMG]
Na heel veel overleg hebben De Unie en VGZ een onderhandelingsakkoord bereikt over zowel een bedrijfscao als een nieuw sociaal plan.

Dit akkoord pas wordt omgezet in een definitieve cao en een definitief sociaal plan als de leden van de vakorganisaties akkoord zijn. De leden worden dus eerst geinformeerd over de data van de ledenraadplegingen en over de stemprocedure. De inhoud van de afspraken volgt vanaf maandag a.s.

Ledenvergadering

De Unie houdt ledenvergaderingen op de navolgende tijdstippen:
Maandag 30 november in Eindhoven vanaf 17.00 uur, zaal volgt nog
Dinsdag 1 december in Gorinchem vanaf 17.00 uur, zaal volgt nog
Donderdag 4 december in Arnhem vanaf 14.30 uur, zaal volgt nog

De ledenvergaderingen worden gebruikt om een toelichting te geven op de gemaakte afspraken, de belangenafweging samen met de leden te maken en een discussie met en tussen de leden te organiseren.
De locaties Alkmaar en Heerlen worden hier niet genoemd. Maar als iemand werkzaam is op een van deze locaties en je wilt dat De Unie op jouw werklocatie een ledenvergadering organiseert, dan zullen wij dat uiteraard doen. Neem daar even contact over op met Inge de Vries.

Op de ledenvergaderingen wordt niet gestemd. Zijn er concrete vragen dan kunnen die natuurlijk ook telefonisch of per e-mail worden gesteld aan Inge de Vries.

Informatie

VGZ en De Unie zorgen deels samen voor de informatie aan alle werknemers. Zo komt er een webinar waarin de cao en het sociaal plan worden uitgelegd. De ledenvergaderingen worden zonder inbreng van de werkgever gehouden. Wel maken we de afspraak dat leden in staat worden gesteld de
ledenvergadering bij te wonen.
Het onderhandelingsakkoord kan al snel aan iedereen worden toegezonden. De Unie wil echter alle leden ook de tijd geven om de tekst van de nieuwe cao goed te lezen. Omdat VGZ uit de bedrijfstak cao wil stappen, verandert er wel vrij veel. Deze tekst is grotendeels klaar, maar het vergt nog
even tijd om die openbaar te kunnen maken.

Als er vragen zijn over de onderhandelingen neem dan contact op.door een e-mail te te sturen naar Inge de Vries of te bellen met haar op 06 5252 2091

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Geplaatst in: Actueel Nieuws