MN: ADV, cao-teksten en nieuwe belangenbehartiger


MN: ADV, cao-teksten en nieuwe belangenbehartiger

Geplaatst op 24 november 2015
[IMG]

ADV en jaarurensystematiek

Er is onrust ontstaan bij een grote groep medewerkers over de uitleg die MN geeft met betrekking tot de ADV & jaarurensystematiek uit het onderhandelingsresultaat. De Unie is daar over met de FNV-collega, OR en de afdeling HR in gesprek. Dit heeft ook tot een medewerkersbijeenkomst begin
oktober geleid. Het onderwerp wordt verder besproken en pas als dit uit de wereld is, gaan we over tot ondertekening van de cao.

Cao teksten

Na het onderhandelingsresultaat van mei/juni 2015 zijn de nieuwe cao-teksten geschreven. Op 3 december bespreken de cao-partijen deze teksten. Pas als deze akkoord zijn bevonden, vindt de officiele ondertekening plaats en worden ze gepubliceerd.

Nieuwe belangenbehartiger

Sjirk Bajema heeft na ruim veertig jaar dienstverband bij De Unie en haar rechtsvoorgangers in korte tijd besloten om te stoppen met werken en is zelf uit dienst gegaan. Aangezien Emanuel Geurts de Uniebelangen bij MN in 2007, 2008 en 2009 heeft behartigd voordat Sjirk het van hem overnam, is
hem de vraag gesteld om dit weer op te pakken. Voordat hij negen jaar geleden bij De Unie kwam werken heeft hij diverse HR-banen gehad en ook opleidingen in HR gedaan. Naast MN heeft hij NN Group, ING Bank en de Rabobank in zijn pakket.

Contact

Als je contact met hem wilt opnemen over collectieve zaken, dan kun je Emanuel Geurts een e-mail sturen of hem bellen op 06-52522074.

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws