Bekaert en Ontario Teachers' Pension Plan kondigen fusie aan van de wereldwijde kabel en advanced cords businesses van Bekaert en Bridon

Bekaert en Ontario Teachers' Pension Plan kondigen fusie aan van de wereldwijde kabel en advanced cords businesses van Bekaert en Bridon

- Bekaert en Ontario Teachers' Pension Plan, de huidige eigenaar van Bridon, hebben een akkoord bereikt voor de oprichting van Bridon Bekaert Ropes Group, een nieuwe joint venture waarin Bekaert hoofdaandeelhouder wordt. - De nieuwe groep zal de staalkabel- en advanced cords capaciteiten van bijna 3 000 werknemers, 19 productievestigingen in 11 landen, marktgedreven R&D en een wereldwijd verkoop- en distributie-netwerk samenvoegen. - Bruno Humblet, momenteel CFO van Bekaert, wordt voorgedragen als Gedelegeerd Bestuurder van Bridon Bekaert Ropes Group. Andrew Caffyn, tot dusver Voorzitter van Bridon, werd voorgedragen als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bekaert en Ontario Teachers' Pension Plan hebben een akkoord bereikt om de kabel- en advanced cords businesses van Bekaert en Bridon samen te voegen. Bekaert zal 67% van de aandelen bezitten en OTPP 33%.

De geplande fusie is gericht op het benutten van de schaalgrootte en de complementaire sterkten van Bekaert en Bridon en zal waardecreatie nastreven voor klanten en voor de nieuwe groep. Bekaert heeft een gevestigde aanwezigheid in staalkabelmarkten in Latijns-Amerika, Canada en Australie en brengt ook de advanced cords business in. Bridon heeft met kabeldraad, strengen, staalkabels en synthetische kabels sterke posities in Europa en de VS. De fusie zal bijkomende groeimogelijkheden creeren in Azie. De gezamenlijke business zal op jaarbasis een omzet van ongeveer EUR 600 miljoen vertegenwoordigen.

Na afronding zal de transactie ongeveer EUR 350 miljoen op jaarbasis toevoegen aan de geconsolideerde omzet van Bekaert. Naast deze transactie zonder vereffening in contanten, heeft Bekaert de aandelen van Matco Cables SpA (35% aandeelhouder) overgenomen in Bekaerts staalkabelvennootschappen. De definitieve fusie-overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke closing voorwaarden waaronder gereglementeerde goedkeuringen, en zal naar verwachting afgerond worden in de eerste helft van 2016. Voorafgaand aan de afronding zullen beide businesses afzonderlijk opereren en hun klanten autonoom blijven bedienen.

Persmededeling in PDF Dec 7, 2015

HUG#1971664 Bekaert

BekaertPresident Kennedypark 18, 8500 Kortrijk, Belgium

* T. +32 (0) 56 23 05 11 * F. +32 (0) 56 23 05 43