Middle Tennessee Mines van Nyrstar op zorg en onderhoud geplaatst

7 december 2015

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") maakte vandaag bekend haar Middle Tennessee Mines (MTN) op zorg en onderhoud ("care & maintenance") te plaatsten om de cash consumptie in het mijnbouwsegment tot een minimum te herleiden terwijl de Vennootschap de impact van de uitdagende metaalprijsomgeving continu blijft aanpakken.

Door deze beslissing wordt per jaar ongeveer 50.000 ton zink in concentraat van de markt gehaald. De productie van zinkmetaal in de nabij gelegen smelter Nyrstar Clarksville wordt met ongeveer 7 procent gereduceerd, het equivalent van ongeveer 9.000 metrische ton per jaar. De smelter Nyrstar Clarksville blijft nog wel leveringen ontvangen van East Tennessee Mines en andere externe bronnen.

Middle Tennessee Mines bestaat uit drie mijnen en een verwerkings-site. Een klein kernteam blijft ter plaatse om te zorgen voor een vlotte overgang naar zorg en onderhoud gedurende de volgende maanden. Zij staan in voor het blijvend naleven van de strenge normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Bill Scotting, CEO van Nyrstar, verklaarde: "De beslissing om onze activiteit in de Middle Tennessee Mines op zorg en onderhoud te plaatsen, werd niet licht genomen. Maar gezien de aanhoudende depressie in de metaalprijsomgeving is dit de juiste beslissing voor het bedrijf. We blijven daadkrachtig maatregelen treffen om de uitgaven in onze mijnen te beperken. Het kan nodig zijn om nog andere mijnactiviteiten stil te leggen indien de metaalprijzen deze trend blijven volgen. Naar verwachting zullen we gedurende het jaar 2016 het desinvesteringsproces van het merendeel of van al onze mijnen kunnen voltooien.

We bedanken onze werknemers in de Middle Tennessee Mines voor hun harde werk. We zullen in nauw contact blijven met al onze werknemers en geschikte ondersteuning voorzien voor de mensen die bij deze veranderingen betrokken zijn."

Over Nyrstar

Nyrstar is een geintegreerd mijnbouw- en metaalbedrijf met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt en groeiende posities voor andere basis- en edele metalen. Dat zijn essentiele grondstoffen die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent, China en Australie en stelt meer dan 5.500 mensen tewerk. Nyrstar werd opgericht in Belgie en heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar staat op Euronext Brussels genoteerd als NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com

Neem voor meer informatie contact op met: Anthony Simms Group Manager Investor Relations T: +41 44 745 8157 M: +41 79 722 2152 anthony.simms@nyrstar.com Greg Morsbach Group Manager Corporate Communications T: +41 44 745 8295 M:+41 79 719 2342 gregory.morsbach@nyrstar.com

Volledige versie in PDF Dec 7, 2015

HUG#1971492 Nyrstar

NyrstarTessinerplatz 7, 8002 Zurich, Switzerland

* T. +41 44 745 8100 * F. +41 44 745 8110