Samen met Scouting Lord Baden-Powell in december

PERSBERICHT

Samen met Scouting Lord Baden-Powell in december

In de decembermaand zet Scouting Lord Baden-Powell zich in voor de voedselbank en alle bewoners uit de omliggende wijken. In de periode van maandag 7 december tot en met zaterdag 19 december stelt Scouting LBP het clubgebouw beschikbaar als verzamelpunt voor de actie “Samen voor de voedselbank”. Om deze periode af te sluiten wordt op zaterdag 19 december het Troubadourplein te Tilburg omgetoverd tot een kerstplein waar van alles te doen is voor jong en oud.

Wegens groot succes van vorig jaar zet ook dit jaar Scouting LBP zich weer in voor de voedselbank. Nog steeds leven te veel Nederlanders in armoede. Op dit moment zijn zo'n vijfduizend gezinnen afhankelijk van hulp van de voedselbanken in Brabant. Samen met Omroep Brabant steekt Scouting LBP de handen uit de mouwen voor de actie “Samen voor de voedselbank”. Het scoutinggebouw op de hoek van het Troubadourplein wordt in de periode van 7 tot en met 19 december een inzamelpunt voor lang houdbare producten. Op maandag en vrijdag avond is het gebouw geopend van 19:00 uur tot 21:00 uur en op de zaterdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur. Op deze koude dagen worden mensen die voedingsmiddelen in komen leveren vriendelijk ontvangen met een heerlijk kampvuur en een warm drankje.

Om deze mooie donkere dagen voor de kerst samen met al haar wijkgenoten af te sluiten organiseert Scouting LBP een betoverende dag in kerstsfeer in en rondom het scoutinggebouw aan het troubadourplein. Samen met al haar vrijwilligers, leden, ouders/verzorgers en de stichting Verrijk je wijk worden er op zaterdag 19 december van 13:00 uur tot 17:00 uur allerlei activiteiten georganiseerd in het kerst thema. Denk aan activiteiten zoals kerst knutselen, een stoere sneeuwmannen race, oud Hollandse spelen, koken op houtvuur en een koek en zopie kraam met wat lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast vind er aan het eind van de dag een kerst loterij plaats met als hoofdprijs een jaar gratis lidmaatschap van Scouting LBP! Dit alles is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Bij vragen, opmerkingen of voor meer informatie kunt u deze email beantwoorden.

Met vriendelijke scoutinggroet,

Angela Smekens Contactpersoon communicatie

Scouting Lord Baden-Powell

Troubadourplein 50

5021 EE Tilburg

www.scoutinglbp.nl

Redactie Scouting LBP

redactie@scoutinglbp.nl