Nationale competitie energiebesparing met kans op 100.000 euro

07 december 2015

De DOEN Energie[s]topper is een nationale competitie voor ondernemers en bestaande bedrijven met innovatieve oplossingen op het gebied van energiebesparing. De hoofdprijs is 100.000 euro waarmee producten of diensten verder ontwikkeld kunnen worden. Voor de competitie zijn ze op zoek naar zogenaamde `zero heroes': voorlopers op het gebied van energiebesparing en aanbieders van eenvoudig toepasbare producten of diensten in Nederland, die het consumenten en bedrijven makkelijk maken om energie te besparen.

Onderzoek

Aanleiding voor de competitie is een recent onderzoek naar de impact van duurzame energie initiatieven die DOEN ondersteunt, waaruit duidelijk wordt dat innovaties op het gebied van energiebesparing ver achter lopen. Met de DOEN Energie[s]topper wil Stichting DOEN in samenwerking met New Venture creatieve ondernemers en bestaande bedrijven inspireren en innovatie in de energiebesparingssector stimuleren.

Doen

Nina Tellegen, algemeen directeur van Stichting DOEN: "Energiebesparing is een belangrijk onderdeel van de overgang naar duurzame energievoorziening. Wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Met deze competitie willen we creatieve ondernemers inspireren en innovatie in de energiesector stimuleren. Met de prijs, 100.000 euro, geven we een substantiele bijdrage aan de ontwikkeling van producten en/of diensten en hun marktintroductie. Dit maakt het naar verwachting makkelijker voor andere financiers om ook in te stappen."

Meedoen?

Inschrijven kan op www.doenenergiestopper.nl. Aanmelden kan tot en met 7 januari 2016.